FinansWatch

Stor usikkerhed om skybrudsregning

Tryg estimerer i sit regnskab, at skaderne efter skybruddet i juli lander på 1,1 mia. kr. Men usikkerheden omkring det tal er betydelig, lyder det fra Trygs koncernchef, Morten Hübbe.

Tryg af langt fra igennem behandlingen af skybrudssagerne fra juli. Indtil videre er under halvdelen af skaderne færdigbehandlet, og det betyder, at risikoen for, at den pris på 1,1 mia. kr., som Tryg vurderer, at skybruddet løber op i, meget vel kan stige.

”Vi laver et estimat på, hvor meget de her skader kommer til at koste. Lige nu har vi sagt 1,1 mia. kr., men det siger sig selv, at når man kun har behandlet halvdelen af skaderne på privat og 30 pct. på erhverv, så er der væsentlige usikkerheder i forhold til, hvad de samlede skader ender med at koste,” siger koncernchef i Tryg, Morten Hübbe, efter Tryg i går kom med et solidt regnskab for tredje kvartal.

Betydelig usikkerhed

Han vil ikke vurdere, hvor stor sandsynligheden for, at prisen stiger, er, men kalder usikkerheden betydelig.

”Det vil jeg meget nødigt sætte sandsynligheder på, men man kan konstatere, at når der trods alt udestår så mange skader, som ikke er opgjort, så er usikkerheden betydelig,” siger han.

I kroner og øre betyder det mindre for Tryg, om regningen stiger, fordi Tryg er genforsikret. Dermed bliver Trygs regning efter vandet umiddelbart ikke større end samlet set 190 mio. kr.

Ind i 2012

Ifølge Morten Hübbe skal vi et pænt stykke ind i 2012, før de sidste skader er endeligt opgjort.

”Vi skal jo gerne kunne se måned for måned, at antallet af bunker falder voldsomt. Rigtig mange kunder er nået til det punkt, hvor man har fået begrænset skaden, og mange er i gang med at udbedre den. Nogle steder er det større ombygninger, og andre steder er det mindre reparationer,” siger han.

Hübbe: Nu tjener vi rent faktisk penge på erhverv

Tryg er langt fra igennem skybrudsskader

 Regnskab: Tryg slår analytikernes forventning

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs