FinansWatch

Regnskab: Tryg slår analytikernes forventning

Tryg overrasker positivt efter 3. kvartal. Både resultatet før skat og combined ratio er langt bedre end analytikernes forventning. Opdateret

Foto: © Claus Boesen/ Media Press

Der er grund til begejstring hos Tryg efter årets tredje kvartal.

Det forsikringstekniske resultat lander på 491 mio. kr. mod 74 mio. kr. efter tredje kvartal sidste år. Det er også langt bedre, end hvad analytikerne havde sat næsen op efter. Ifølge SME Direkt havde de på denne post ventet 323 mio. kr.

Særligt positivt er udviklingen i selskabets combined ratio, der længe har voldt Tryg problemer. Combined ratio er således forbedret til 91,5 mod 99,2 i tredje kvartal sidste år. For årets første tre kvartaler er combined ratio forbedret fra 99,9 sidste år til 93,0 i år.

Kvartalet byder samtidig på en præmievækst på 6,7 pct. i lokal valuta, hvilket blandt andet skyldes de præmieforhøjelser, Tryg indførte tidligere på året.

Resultatet bekræfter den fremgang, Tryg i løbet af 2011 har kunnet fremvise, lyder det fra koncernchef Morten Hübbe i en meddelelse i forbindelse med regnskabet. Han er særligt tilfreds i lyset af, at kvartalet bød på et historisk stort skybrud, der belaster regnskabet med 190 mio. kr.

Den sorte får i regnskabet er nettoinvesteringsresultatet, der for 3. kvartal ender i et minus på 205 mio. kr.

Tryg forventer et forsikringsresultat for hele året, der er væsentligt bedre end i 2010. I forhold til præmievæksten, forventer Tryg samme niveau som sidste år.

Tryg er langt fra igennem skybrudsskader 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs