Regnskab: Overskud på 367 mio. i Trygs første kvartal

Der er som ventet klare forbedringer at spore i Trygs første kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. Mens investeringsresultatet er bedre, end analytikerne forventede, lander det forsikringstekniske resultat og resultatet før skat lige i underkanten af konsensus blandt analytikerne.

Forsikringskoncernen Tryg kan som ventet notere sig klar fremgang sammenlignet med første kvartal sidste år. Dengang blinkede bundlinjen rødt med 102 mio. kr. før skat, mens underskuddet er vendt til et overskud på 361 mio. kr. i år. Analytikerne havde forventet et overskud før skat på 379 mio. kr. Det forsikringstekniske resultat lander på 276 mio. kr. mod et underskud på 354 mio. kr. sidste år. Her havde analytikerne forventet et resultat på 338 mio. kr.

En mildere vinter er med til at forbedre resultatet, ligesom ledelsen peger på, at de præmieforhøjelser, der blev meldt ud i 2010, og som i stort omfang (75 pct.) allerede er gennemført, bidrager positivt.

"Dertil kommer en meget stram omkostningsstyring, som sammen med fokus på såvel skadeforebyggelse som indkøb i forbindelse med skader har medvirket til det positive resultat," lyder det i regnskabsmeddelelsen.

Fastholder forventninger

Combined ratio er forbedret fra 108,6 pct. sidste år til 95,9 i år. Tryg fastholder forventningerne til en præmievækst for 2011 på niveau med 2010. På treårssigt er målet stadig en combined ratio på 90.

"Med første kvartal har vi taget de første skridt, der viser, at de initiativer, vi tog i 2010, begynder at virke, og at vores ambition på tre års sigt er realistiske," siger koncernchef Morten Hübbe i en pressemeddelelse.

"Vi er klar over, at vi stadig har meget at gøre, når det gælder effektiviseringer og større omkostningsbevidsthed, når vi hjælper kunderne med at udbedre og erstatte skader. Men vi er på rette vej, og med en forbedring af combined ratio på over 12 point fastholder vi vores mål om at levere en combined ratio på 90 på tre års sigt," siger han.

Godt investeringsresultat

"Vi vil i de kommende år have fortsat fokus på kunderådgivning, skadeforebyggelse og besparelser i forbindelse med indkøb. Internt skal vi arbejde med både små forbedringer i det daglige arbejde og med investeringer i papirløse og smidigere processer. Vi stiler på ti års sigt mod en omkostningsprocent på cirka 10 mod nu 16,6. Det er en ambition, der giver retning for hele virksomhedens indsats," siger Morten Hübbe i følge pressemeddelsen.

Tryg kan desuden notere sig et positivt afløbsresultat på 182 mio. kr.

"Det understreger, at Trygs hensættelsesniveau er meget solidt, og det vi vil også i fremtiden sikre os, at det er tilfældet," siger Morten Hübbe.

Mens de øvrige resultater er i underkanten af analytikernes forventninger, overrasker Tryg positivt på investeringsresultatet, der er steget til 105 mio. kr., hvor analytikerne havde forventet 42 mio. kr.

"Vi har valgt en investeringsmodel, hvor forsikringshensættelserne matches af investeringer i obligationer, og det er langt den største del af vores investeringer. Investeringsstrategien for de ”frie” midler er konservativ. Begge forhold medvirker til, at Tryg i dag har et overskud af kapital i forhold til de krav, der vil blive stillet til alle europæiske forsikringsselskaber i forbindelse med Solvency 2," lyder det i regnskabet.

Tryg melder om en præmievækst på 5,4 pct., der primært er trukket den svenske og finske forretning. Tryg havde bruttopræmieindtægter på 5 mia. i første kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også