Topdanmark uenige i anklageskrift

Selskabet nægter at betale de idømte bøder og derfor må sagen i retten. Samtidig mener selskabet, at Jyllands-Posten tager fejl, når avisen skriver, at en eventuel dom kan medføre fængselsstraf. (Opdateret)
Foto: Ehrbahn Jacob Jyllands-Posten
Foto: Ehrbahn Jacob Jyllands-Posten

Topdanmark skyder igen i sagen omkring observation af en skadelidt kunde, som Jyllands-Posten omtaler i dag.

Forsikringsselskabet bekræfter, at det har modtaget et anklageskrift fra politiadvokaten ved Nordsjællands Politi, men skriver samtidig, at man er uenig i anklagerne og derfor ser frem til at en dommer træffer en afgørelse i sagen.

”Da vi fra start har bestridt, at Topdanmark og vores medarbejdere har handlet ulovligt, kunne vi ikke vedtage bødeforlægget, og det har så ført til, at anklagemyndigheden fører det som en straffesag. Her skal en dommer tage stilling til anklageskriftet, og Topdanmark imødeser en afklaring af sagen,” siger kommunikationschef Jens Langergaard.

Observation er lovligt

Topdanmark skriver i pressemeddelelsen, at Anklagemyndighedens påstand er, at Topdanmark har overtrådt straffelovens paragraft 264a ved en observation af en skadelidt.

”Der er nedlagt påstand om bødestraf, og derfor er det usandt, at Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at medarbejdere i Topdanmark kan risikere fængsel i det tilfælde, at en dommer er enig i anklageskriftet. Topdanmark har her til morgen anmodet Jyllands-Posten om at rette og beklage denne fej,” står der i pressemeddelelsen.

Topdanmark skriver videre, at man godt vil understrege, at anklageskriftet ikke handler om, hvorvidt forsikringsselskaber kan foretage observation i erstatningssager for at få af- eller bekræftet mistanke om uberettiget erstatning.

”Observation er lovligt. Anklageskriftet handler alene og udelukkende om, hvorvidt Topdanmark på et af fire observationssteder i den konkrete sag har handlet inden for rammerne af straffelovens paragraf 264a. Topdanmark har fra start været uenig i den påstand og har derfor også afvist at betale de bødeforlæg, som oprindeligt er tilsendt,” siger kommunikationschef i Topdanmark Jens Langergaard.

Jens Langergaard tilføjer, at det i visse sager er nødvendigt at lave observation for at få af- eller bekræftet en mistanke om uberettiget erstatning.

”I Topdanmark sker det i gennemsnit i 5-10 sager på et år og Topdanmark følger de retningslinjer, som er vedtaget af brancheorganisationen F&P,” fremgår det af pressemeddelelsen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også