Jyske: Lidt skuffende fra Topdanmark

Topdanmarks regnskab for første kvartal viste et lidt skuffende forsikringsteknisk resultat, mens investeringsafkastet var langt bedre end forventet. Det konkluderer Jyske Banks analytiker Christina Hede i en kommentar til forsikringskoncernens første kvartalsregnskab. (Opdateret)
AF Ritzau Finans

Hvis man kigger på forsikringsdelen i Topdanmarks kvartalsregnskab, så er resultatet en smule skuffende. Til gengæld har selskabet haft gode afkast på sine investeringer, som overrasker til den positive side. Særligt en rentestigning har hjulpet forsikringsselskabet, mener Topdanmark-analytiker i Jyske Bank, Christian Hede.

"Rentestigningen igennem kvartalet burde i store træk være neutral på investeringsresultatet, fordi Topdanmark har hensættelser til fremtidige udgifter, som selskabet tjener de på, fordi de skal forhandles til en højere rente. Omvendt har Topdanmark obligationer, som falder i kurs, når renten stiger. Det burde gå lige op. Men Topdanmark har positioneret sig til rentestigninger, ser det ud til. Det har givet en betydelig kursgevinst på hensættelserne,"forklarer Christian Hede til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at de såkaldte CDO'er - strukturerede kreditter - har givet et sublimt afkast i årets første kvartal, efter flere perioder, hvor CDO'erne har været akilleshælen inden for investeringsafdelingen.

"På forsikringsdelen skuffer Topdanmark til gengæld en smule og klarer sig faktisk dårligere end Tryg. Det har jo ellers været den omvendte historie tidligere, og det er i sig selv skuffende," mener analytikeren, der ser flere vejrskader end ventet som en væsentlig årsag til, at forsikringsdelen klarer sig svagere.

Topdanmark opjusterede i forbindelse med regnskabet forventningerne til et overskud på 1,2-1,3 mia. kr. fra tidligere 1,1-1,2 mia. kr. Det vil normalt give anledning til et kraftigt kurshop, men på fondsbørsen stiger Topdanmark-aktien kun moderate 1,3 pct. til trods for opjusteringen. Det er fair, mener Christian Hede.

"Stigningen er meget passende, fordi kernedelen ikke præsterer så godt. Havde der været rigtig flotte tal på forsikringsfronten, så ville investorerne også betale mere for den fremtidige indtjening."

Ritzau Finans

Regnskab: Topdanmark opjusterer forventningerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også