FinansWatch

Regnskab: Topdanmark opjusterer forventningerne

Topdanmark opjusterer forventningerne til årets resultat med 100 mio kr. til 1,2-1,3 mia. kr. (opdateret)

Foto: Ehrbahn Jacob Jyllands-Posten

Der var gemt en lille opjustering til investorerne i Topdanmarks regnskab for 1. kvartal. Mens combined ratio og det forsikringstekniske resultat ligger i underkanten af analytikernes forventninger, er resultatet før skat noget bedre end ventet på grund af et højere investeringsresultat end ventet. Topdanmark meddeler, at man øger sit aktietilbagekøbsprogram med 100 mio. kr. til 1.400 mio. kr.

Topdanmark slutter første kvartal med et overskud før skat på 565 mio. kr., hvor konsensus blandt analytikerne lå på 339 mio. kr.

Lavere combined ratio

Combined ratio landede på 93 i første kvartal, hvor analytikerne havde ventet 90,9. I første kvartal 2011 lød combined ratio på 102,8. Eksklusive afløbsgevinster faldt combined ratio fra 105,8 til 94,0. Topdanmark forventer fortsat en combined ratio for hele året på 91 ekslusiv afløb.

Sammenlignet med 1. kvartal 2010 viser skadeforsikringsforretningen en fremgang på toplinjen på 2,8 pct., mens livsforsikring faldt med 2,4 pct.

”Det er en tilfredsstillende og forventet fremgang, som er sammensat af to komponenter. Dels giver de prisstigninger, vi gennemførte i 2010, en effekt Dels er der fremgang i salget. Både på privatmarkedet og på erhvervsmarkedet ser vi en salgsfremgang, og vi kan se, at vores konkurrencekraft er forbedret, fordi flere konkurrenter har sat priserne i vejret,” siger adm. direktør Christian Sagild til Topdanmarks magasin Focus.

På rette vej

Forventningen for præmievæksten for hele 2011 er dog fortsat 1 til 2 pct.

”Når væksten i 1. kvartal ligger lidt højere end forventet for hele året, skyldes det, at effekten fra prisforhøjelserne i 2010 bliver mindre i de tre næste kvartaler,” siger Christian Sagild. Han mener, at resultatet for første kvartal viser, at Topdanmark er på rette vej.

”Resultatet af forsikringsdriften i 1. kvartal flugter med vores forventninger, mens investeringsresultatet er markant bedre end forventet. Overordnet viser 1. kvartalsregnskabet, at Topdanmark er på rette vej, både når det gælder indtjening og vækst,” siger Christian Sagild.

Topdanmark landede et investeringsafkast i første kvartal på 320 mio. kr. mod 230 mio. kr. i samme periode sidste år, mens det forsikringstekniske resultat blev 174 mio. kr. mod et underskud på 32 mio. kr. første kvartal sidste år. Topdanamrks omkostninger er fortsat blandt branchens laveste med en omkostningsprocent på 15,9.

Resultatet af livsforsikring faldt fra 144 mio. kr. i første kvartal sidste år til 66 mio. kr. i år. Det skyldes ifølge ledelsen et ekstraordinært godt resultat sidste år.

Aktiemarkedet tog pænt mod regnskabet efter offentliggørelsen og sendte Topdanamrks markedsværdi op med knap 3 pct.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs