FinansWatch

Hesalight-investorer holder fokus på erstatningssag

Investorerne i Hesalight har med gårsdagens dom fået papir på, at Lars Nørholt bedrog dem. Nu fokuserer de på erstatningssag.

Foto: Ritzau Scanpix/Torben Christensen

Retsopgøret efter lampevirksomheden Hesalights konkurs fik i går sin første dom, men for selskabets investorer er blikket stift rettet mod erstatningssagen. Det skriver Børsen.

"Vi har som udgangspunkt vores fokus på den verserende erstatningssag anlagt af konkursboet efter Hesalight mod den tidligere bestyrelse, direktion og revisor. Straffesagen har bidraget yderligere til at afdække sagens forløb, og vi har noteret os, at dommen afspejler det betydelige omfang af økonomisk kriminalitet, som ledte op til Hesalights konkurs," skriver investorerne Danske Capital, Ikea, Pensam og Pensiondanmark i en fælles udtalelse ifølge Børsen.

Lars Nørholdt, som er stifter og tidligere direktør i Hesalight, blev i går idømt syv års fængsel.

Hesalight-stifteren blev af byretten kendt skyldig i alle de forhold, han var anklaget for.

Anklager i Hesalight-sagen kalder dommen historisk

Overblik: Her er forløbet i Hesalight-sagen

Hesalight-dom er blandt de hårdeste nogensinde 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs