FinansWatch

PKA skyder kvart milliard i afrikansk landbrug

Det stigende globale fødevarebehov får nu pensionsselskabet PKA til at investere 250 mio. kr. i en private equity fond, der investerer i afrikanske landbrug.

PKA har afsat 1,3 mia. kr. til investeringer i landbrug, og nu er den første knap femtedel altså brugt med investeringen i Silverland Fund. Fonden forventer at samle 1,5 mia. kr. ind, og PKA kommer dermed til at stå for en sjettedel af fonden.

”Stigningen i efterspørgselen efter landbrugsvarer gør det attraktivt at investere i landbrug – ikke mindst i Afrika, hvor prisen på landbrugsjord er relativ lav sammenlignet med fx USA, og hvor der samtidigt er stort potentiale i at optimere driften til gavn for vores medlemmer men også til gavn for lokalområdet,” siger porteføljemanager i PKA Jens Henrik Staugaard Johansen i en pressemeddelelse.

PKA er allerede til stede på den afrikanske marked, hvor selskabet blandt andet finansierer mikrolån i Kenya og skovbrug i Uganda.

ATP har også kigget mod afrikansk landbrug, men kan ikke få det til at passe ind i strategien, skriver Berlingske Business i dag.

”Vi har haft kigget en del på afrikansk landbrug. Afkastet ser fornuftigt ud, så det er bestemt interessant, men på nuværende tidspunkt har vi dog ikke kunnet på landbrug i Afrika til at passe 100 pct. ind i strategien. Vi har også kigget på mikrofinansiering og alternativ energi i Afrika, men har endnu ikke fundet de investeringer, som ville få os til at investere direkte i Afrika endnu,” siger Ulrik Weuder, chef for inflationssikre aktiver i ATP til Berlingske Business.

Ny pensionsformand vil arbejde for brede kompetencer

PKA-næstformand: Der skal ikke være jurister og økonomer overalt

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs