FinansWatch

Pensionsmillioner i ny Afrika-investering

Både Tryg og PFA lægger millioner i ny DI-fond, der investerer i grøn energi i Afrika.

Tryg disker op med 50 mio. kr. til den nye fond, men PFA lægger ”et stort tocifret millionbeløb”, fremgår det af de to selskabers respektive pressemeddelelser.

Fonden med den mundrette titel DI Frontier Market Energy & Carbon Fund skal udvikle grønne energiløsninger i det sydlige Afrika, hvor elektriciteten både er forurenende og ustabil i dag.

8-12 nye projekter

”Afrika udgør et potentielt stort marked som ikke er betjent. Vi vurderer, at der er rigeligt med muligheder for at udvikle og gennemføre CO2-reducerende energiprojekter i Afrika, da forurening traditionelt ikke har været tænkt ind i det eksisterende produktionsapparat, og der har været begrænset adgang til de fornødne kompetencer, hvad angår vedvarende energi og CO2-kvotetildeling,” siger Jesper Langmack, direktør i PFA kapitalforvaltning i pressemeddelelsen.

Fonden sigter mod 8-12 nye investeringer i lande som Kenya, Tanzania, Uganda, Zambia og Mozambique.

”Fonden har en horisont på ti år, så der er tale om et langsigtet forløb. Jeg ser en fornuftig balance mellem afkast og risiko, og vi forventer et betydeligt bedre afkast end ved andre kapitalinvesteringer. For Tryg er der tale om en begrænset investering, men en god anledning til at se på, hvordan vi gennem vores investeringer kan forene en forretningsmæssig interesse med en indsats for at udbrede bæredygtige energiformer,” siger Mads Hørberg, investeringsdirektør i Tryg, i pressemeddelelsen.

PKA skyder kvart milliard i afrikansk landbrug

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs