FinansWatch

Heideby: FIH stadig en fornuftig investering

PFAs topchef kalder det beklageligt, at ratingen af FIH er blevet sænket og henstiller til, at den planlagte lov om ATPs muligheder som ejer vedtages.

Foto: Jakob Dall

Kort efter PFA trådte ind som medejer af FIH Erhvervsbank kvitterede Moody’s ved at give banken junk-status. En uheldig status for alle, der har ambitioner om at drive bank, og især når man som FIH Erhvervsbank snart skal ud at refinansiere et statslån, der i dag udgør 50 mia. kr. PFAs topchef beskriver dog stadig investeringen i lige under 20 pct. af FIH Erhvervsbank som fornuftig.

”Jeg ser det stadig som en fornuftig investering for PFA. Jeg synes, at det er lidt beklageligt, at en række finansielle virksomheder er blevet downgradet som følge af Amagerbankens situation, herunder FIH,” siger Henrik Heideby, der ikke lægger skjul på, at det bliver en hård opgave at få hævet ratingen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs