FinansWatch

Fremtiden for Nordea Livs direktion er endnu uvis

En måned efter COO Lene Østerberg stoppede i Nordea Liv & Pension, er et endnu ikke fastlagt, om direktionen skal bestå af en eller flere direktører, fortæller adm. direktør Steen Michael Erichsen.

Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Nordea Liv & Pension.

Der er endnu ikke klarhed over, hvad der skal ske i Nordea Liv & Pensions direktion, efter at adm. direktør Steen Michael Erichsen er efterladt alene i spidsen for selskabet.

Vi har et veldrevet selskab, som ikke står og falder med enkeltpersoner

Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Nordea Liv & Pension
Den 23. juni kunne FinansWatch afsløre, at COO og medlem af direktionen Lene Østerberg havde sidste dag i Nordea Liv & Pension, da hun skifter til en dengang udefineret stilling i Nordea Wealth Management.

På trods af at der nu er gået en måned, siden Lene Østerbergs stop kom frem i offentligheden, er der endnu ingen afklaring på, om stillingen skal genbesættes. Ligeså vides det ikke, om der skal hentes en ny investeringsdirektør i stedet for Anders Schelde, som har valgt at skifte til MP Pension.

Det fortæller Steen Michael Erichsen til FinansWatch.

"Det kan jeg ikke svare på, for det har vi simpelthen ikke taget stilling til endnu. Men det er to super gode kolleger, som har fået nogle nye super gode job," siger han og fortsætter:

"Jeg tror bare, at jeg vil nøjes med at sige, at jeg er rigtig stolt på selskabets vegne over, at vi gennem årene har været i stand til at dels at tiltrække super gode profiler, men også udvikle super gode profiler, som er super interessante for andre. Og så har vi heldigvis stadigvæk i vores selskab en rigtig god talentmasse."

Både soloridt og makkerskaber har fungeret

Steen Michael Erichsen har før siddet alene i direktionen. Efter at Peter Hermann efter to år på posten forlod Nordea Liv i oktober 2013 til fordel for først PFA og siden Topdanmark, gik der over to år, før man valgte at hente Lene Østerberg ind fra en stilling i Nordea Capital Markets for at være Chief Operating Officer i Nordea Liv. En stilling, hun kun nåede at bestride i halvandet år .

Også før Peter Hermanns indtræden i direktionen i 2011 sad Steen Michael Erichsen som ene mand i spidsen for Nordeas pensionsselskab. Og det er muligt at gøre igen, lyder det fra den adm. direktør.

"Det er det altid principielt, hvis det forholder sig sådan, at man kan dedikere nogle klare ansvar og rammer til nogle meget stærke direktører omkring sig. Men det er i sidste ende et spørgsmål mellem bestyrelsen og mig. Det må tiden vise. Vi har et veldrevet selskab, som ikke står og falder med enkeltpersoner," siger Steen Michael Erichsen.

Foretrækker du selv at sidde alene i direktionen eller at sidde i en duo?

"Det har jeg ingen kommentarer til. Begge dele har fungeret aldeles fremragende – både for mine kolleger, men også for mig selv. Det er ikke så interessant, hvad jeg synes. Det, der er interessant, er, hvad min super kompetente bestyrelse synes."

Pensionsdirektøren er ikke bekymret over, at Nordea Liv har mistet to højtstående profiler inden for en måned.

"Talent management har ikke mindst i finansbranchen været højt på dagsordenen, og det har det også været hos os. Så hver gang nogen bliver gaflet af konkurrenter, eller hvad der nu sker, så har vi altid nogle nye på plads omgående. Det har vi også for eksempel på investeringsdirektørposten," siger Steen Michael Erichsen.

Anders Stensbøl Christiansen blev straks efter Anders Scheldes stop konstitueret som investeringsdirektør i Nordea Liv.

Direktør i Nordea Liv stopper

Nordea Liv & Pension mister investeringsdirektør

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere