Regnskab: Bank tvinger Alm. Brand til nedjustering

Alm. Brand har igen svært ved at indfri forventningerne og må nedjustere forventningerne til årets resultat før tab og nedskrivninger med 100 mio. kr. til 275 mio. kr. (Opdateret 09.29)
Foto: Thomas Tolstrup
Foto: Thomas Tolstrup

Alm. Brand og adm. direktør Søren Boe Mortensen har nok engang måttet konstatere, at koncernens tidligere ambitioner på bank-området koster aktionærerne dyrt.

Dårligdommene i Alm. Brand Bank har i bogstaveligste forstand været tæt på at sende hele koncernen i graven, men en kapitaludvidelse med storaktionæren i front, fik polstret koncernen til at kunne klare de store tab. Men nu er der igen pres på likviditeten i Alm. Brand Bank og derfor meldes det nu ud, at banken skal have tilført 200 mio. kr. i frisk kapital fra moderselskabet. De 200 mio. kr. er samme besløb som nedjusteringens størrelse.

Dyre kursreguleringer

Som samlet koncern nedjusterer Alm. Brand forventningerne til 2011 og venter nu et koncernresultat før tab og nedskrivninger på 275 mio. kr. mod før 375 mio. kr. Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal. Nedjusteringen skyldes bankdelen.

- De reviderede forventninger er en følge af, at forventningerne til skadeforsikring og livsforsikring opjusteres med samlet 100 mio. kr. som følge af et meget positivt forløb af forsikringsaktiviteterne, skriver Alm. Brand i regnskabet og fortsætter:

- Modsat nedjusteres forventningerne til bankens resultat med 200 mio.kr. Korrektionen sker primært på baggrund af de negative kursreguleringer i halvårsresultatet og den fortsatte uro på de finansielle markeder, der har medført yderligere kurstab i starten af tredje kvartal.

Strømlinet koncernen

I en pressemeddelelse skriver Alm. Brand, at man har strømlinet koncernen gennem krisen, så omkostningerne nu er lavere end nogensinde. Samtidig betyder blandt andet skadeforebyggende tiltag, at resultatet blev et overskud på 244 mio. kr.

" Vi ser nu den positive udvikling, at kommunerne lytter til os og sikrer kunderne mod opstigende kloakker og vandløb, siger administrerende direktør for Alm. Brand A/S Søren Boe Mortensen ifølge en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Det er opløftende at se udviklingen i skadeforretningen. Vi har sparet på vores omkostninger, så selvom vi ser fortsat flere og dyrere skader som følge af klimaændringerne, er det lykkedes at effektivisere forretningen samt skabe bedre resultater," siger han.

Konkret skriver banken i regnskabet, atCombined Ratio for første halvår 2011 blev på 91,6 mod 104,9 i samme periode 2010. Combined Ratio i andet kvartal 2011 udgjorde 85,8.

"Combined Ratio på den underliggende forretning er således faldet fra 88,3 i første halvår 2010, til 83,4 første halvår 2011," skriver Alm. Brand i halvårsrapporten.

Alm. Brand er klar til opkøb

Søren Boe indtager bundplacering i direktør-rating

Søren Boe: Jeg har stadig gejsten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også