FinansWatch

Søren Boe indtager bundplacering i direktør-rating

En række bankdirektører ligger meget langt nede på listen i Økonomisk Ugebrevs rating af de danske topchefer.

Foto: Thomas Tolstrup

Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand lander i år som bundskraber i Økonomisk Ugebrevs Direktør-Rating med en karakter på blot 1,3. Ni ud af tolv respondenter, der har bedømt ham, har givet den absolutte bundkarakter 1.

"Søren Boe Mortensen får således ikke mange point for, at hans selskab på sin vis har taget den ærefulde vej, når nu problemerne med Alm. Brand Bank var en realitet. Man kunne have valgt at lade Finansiel Stabilitet overtage banken, og dermed tørre tabet af på skatteyderne. I stedet lod man aktiemarkedet tage tabet, bl.a. gennem en aktieemission tidligere på året," skriver ugebrevet

Næstsidst ligger Vestas-chefen Ditlev Engel.

"Vestas' koncernchef bliver udsat for en "nedjustering" uden sidestykke. Analytikernes gennemsnitlige vurdering af Engels ledelsesevner bliver denne gang sat ned fra 3,4 til 1,7, dvs. fra en karakter pænt over middel på 3,0 - til en karakter mellem ringeste og næstringeste karakter. Omregnes denne vurdering til den virkelige verden, er der tale om entydig dumpekarakter, skriver ugebrevet.

Også i dette års Direktør-Rating er bundlisten præget af finans og biotek.

"Samtlige direktører i de fem ratede biotekselskaber i midcap - NeuroSearch, Zealand Phama, Genmab, ALK Abello og Bavarian - har karakterer under 3. Bavarians Anders Hedegaard og ALK Abellos Jens Bager, der også blev vurderet sidste år, har endda fået et yderligere tryk nedad," skriver Økonomisk Ugebrev.

I ALK Abello har Jens Bager skuffet med en langsommere markedsindtrængning med græspollenpillen Grazac end forventet. Og i Genmab får den nye direktør Jan G. J. Van de Winkel kun en lidt bedre rating end sin forgænger Lisa Drakeman.

BUNDLISTE

55 Alm. Brand: Søren Boe Mortensen

54 Vestas: Ditlev Engel

53 Bavarian Nordic: Anders Hedegaard

52 Genmab: Jan G. J. Van de Winkel

49 ALK Abello: Jens Bager

49 Vestjysk Bank: Frank Alex Kristensen

49 Auriga Industries: Kurt Pedersen Kaalund

47 Torm: Jacob Meldgaard

47 BankNordik: Janus Petersen

45 Sydbank: Karen Frøsig

45 Danske Bank: Peter Straarup

43 Zealand Pharma: David H. Solomon

43 NeuroSearch: Patrik Dahlen

(Kilde: Økonomisk Ugebrev)

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs