FinansWatch

Forbrugerrådet: Alm. Brands regn-sms er skjult reklame

Søndag sendte Alm. Brand en varslings-sms ud til 169.000 danskere, men flere af dem var ikke kunder i selskabet, og dermed er Alm. Brand kommet på kant af markedsføringsloven, mener Forbrugerrådet.

Forsikringsselskabet Alm. Brand har måske overtrådt markedsføringsloven i forbindelse med et sms-varsel, forsikringsselskabet udsendte forud for et skybrud. Det mener Forbrugerrådet ifølge politiken.dk

Varsels-sms'en fra forsikringsselskabet røg ifølge politiken.dk ud til 169.000 danskere, men 20.000 til 30.000 havde ingen tilknytning til forsikringsselskabet, og det får Forbrugerrådet til at reagere.

Skjult reklame

”Hvis man ikke er inde i et kundeforhold, vil det opfattes som en reklame-sms, de sender ud. Det er efterhånden klart for enhver, at man ikke må sende reklame via sms uden at have samtykke på forhånd. Hvis de har gjort det for at score nogle kunder, er det klart en overtrædelse af markedsføringsloven,” siger jurist ved Forbrugerrådet Anette Høyrup til internetavisen.

Hos Alm. Brand har skadedirektør Brian Wahl Olsen allerede tidligere på ugen erkendt sms-bommerten over for politiken.dk.

”Jeg må desværre med skam erkende, at der har været nogle børnesygdomme i det udtræk, vi har lavet af kundekartoteket. Det betyder, at gamle kunder eller andre, der har fået et tilbud fra os, også har fået denne sms-varsel,” sagde Brian Wahl Olsen tirsdag.

Alm. Brand vil sende vejrvarsel på sms

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs