FinansWatch

Analytikere om Alka-salg: Oplagt køb for både Tryg og Topdanmark

Både Tryg og Topdanmark kan være interesserede i at overtage Alka, som ifølge Børsens oplysninger er sat til salg.

Morten Hübbe, topchef hos Tryg, kunne være blandt de interesserede, når det gælder et køb af Alka, vurderer analytikere | Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard

Hvis Alka Forsikring bliver sat til salg, kan det være et interessant opkøbsmål for de to børsnoterede forsikringsselskaber Tryg og Topdanmark.

Sådan lyder vurderingen hos flere analytikere, efter skriverier i Børsen om at ejerne bag Alka Forsikring arbejder på et salg af selskabet, som vurderes at koste i omegnen af fire mia. kr.

"Jeg tror, at alle er interesserede i at købe Alka med den markedsandel, Alka har, og de resultater, som Alka leverer. Det er gode kunder, som Alka har," siger Ricky Steen Rasmussen, der er analytiker hos Nykredit.

Han påpeger, at skulle Tryg eller Topdanmark ende med at overtage Alka Forsikring, så kan det skabe nogle problemer i forhold til konkurrencemyndighederne, da de to forsikringsselskaber derigennem kan komme op og sidde på mellem 21 og 23 pct. af markedet herhjemme.

"Men hvorvidt det er et af de to selskaber, som kunne ende med at købe Alka, vil jeg ikke spekulere i. Jeg tror bare, at alle er interesserede på baggrund af den vækst, der er, og på baggrund af de kunder, som Alka har ind under sig," siger Ricky Steen Rasmussen.

Hos Sydbank er analytiker Mikkel Emil Jensen heller ikke afvisende over for, at både Tryg og Topdanmark kunne se muligheder i at overtage branchekollegaen.

"Det er svært at afvise det. De har også ressourcerne til det."

"Hvem der lige skulle være forrest i køen, eller hvem der skulle have det største potentiale, har jeg svært ved at sige. Men det er ikke svært at sige, at de begge kunne være interesserede," siger Mikkel Emil Jensen.

Ifølge Børsen er Alm. Brand også en kandidat sammen med det britisk-ejede Codan og det norsk-ejede Gjensidige.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs