FinansWatch

Medie: Fagforeninger vil sælge Alka for milliardbeløb

Fagforeningerne, der ejer Alka, arbejder på at sælge forsikringsselskabet, og flere store spillere er interesserede. Det skriver Børsen.

Alkas bestyrelsesformand, HK-formand Kim Simonsen, ønsker ikke at kommentere Børsens oplysninger om, at forsikringsselskabet er til salg. | Foto: /Ritzau/Gorm Olesen

Ifølge Børsens oplysninger har den svenske storbank SEB fået til opgave at sælge Alka. Og avisen nævner flere interesserede købere af Alka, der sidder på 4 pct. af det danske forsikringsmarked.

Alka er ejet af en række fagforeninger med LO’s medlemsforbund som hovedaktionærer med en andel på 54,2 pct. Blandt de øvrige ejere er blandt andet Arbejdernes Landsbank og det svenske forsikringsselskab Folksam.

Ifølge avisen peger flere kilder på Topdanmark, Alm. Brand og Tryg som oplagte købere, men også britisk ejede Codan og norske Gjensidige nævnes som muligt interesserede.

"Jeg har modtaget adskillige købstilbud i de otte år, jeg har været formand for Alka. Men ellers har jeg ikke nogen kommentarer," lyder det fra Alkas bestyrelsesformand, Kim Simonsen, formand for HK, der heller ikke har kommentarer til, hvorvidt man har hyret SEB til at stå for et salg.

Alka-direktør efter ny kundevækst: "Vi har betydeligt flere tiltag foran os" 

Færre skader rammer Alka – bundlinjen fordobles 

Alka får ny topchef 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs