FinansWatch

ATP træt af småaktionærers spørgelyst

Der skal være en vis tyngde og seriøsitet i de spørgsmål, som tages op til de børsnoterede virksomheders generalforsamling, mener ATP, der maner til selvjustits blandt talelystne småaktionærer. Det skriver Børsen.

Som storinvestor i en række danske virksomheder går ATPs aktiechef Claus Wiinblad til mange generalforsamlinger. Og det er langt fra alle, der er lige seriøse, lyder beklagelsen i dagbladet Børsen, hvor han opfordrer til lidt mere selvjustits blandt de spørge- og talelystne småaktionærer.

"Der skal selvfølgelig være plads til en dialog på generalforsamlingerne og ligeledes plads til, at aktionærerne stiller forslag. Men jeg synes, det er vigtigt, at de forslag, der stilles, har en vis tyngde og er knyttet til overordnede forhold i selskaberne. Det har ikke været tilfældet for en række af de forslag, der er stillet i år," siger han til Børsen og opfordrer til, at aktionærernes forslag fremover holdes mere relevante med fokus på selskabets strategi, situation og udfordringer.

Dansk Aktionærforening bakker om om ATPs udfordring til den øgede selvjustits.

På Danske Banks generalforsamling, der varede i over fire timer, blev der stillet en  byge af spørgsmål fra aktionærer, ligesom der var fremsendt en række forslag, som der skulle stemmes om. En af forslagsstillerne valgte dog ikke at dukke op og forklare baggrunden for sine forslag.

Usædvanligt aktionæroprør rammer Topdanmark  

Vred aktionær indleder Danske Banks generalforsamling

 

Ole Andersen: Frank Aaen udtaler sig uden grundlag

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs