FinansWatch

Ole Andersen: Frank Aaen udtaler sig uden grundlag

Enhedslistens Frank Aaen vil have Danske Bank til at tale mere om kursmanipulationssagen i RD. Ulovlighederne er sket på grund af de store bonusser, mener han. Nonsens, lyder det fra bestyrelsesformand Ole Andersen.

Frank Aaens indlæg på Danske Banks generalforsamling var som sædvanligt en opsang, og dette år handlede det primært om kursmanipulationssagen i Realkredit Danmark.

Frank Aaen mente, at der var flere politianmeldelser på vej, og at årsagen til ulovlighederne var de store bonusser, som de ansatte var stillet i udsigt.

Disse kommentarer huede ikke formand Ole Andersen.

"Dit indlæg indeholder påstande og postulater, som du ikke har grundlag for at udtale dig om. Antydninger om at det var bonusser der drev overtrædelser og at der er rejst flere sigtelser, det ved vi ikke noget om, og i givet fald ved Frank Aaen mere end vi gør," lød svaret fra Ole Andersen.

Han forklarede videre, at man havde fundet overtrædelserne i forbindelse med Finanstilsynets undersøgelse af Cibor-renten, hvor man har lyttet telefonsamtaler fra de sidste mange år igennem. Her havde man fundet de fire medarbejdere, som helt sikkert havde overtrådt de interne regler, og som måske også havde gjort sig skyldige i kursmanipulation. De fire ansatte og deres to chefer er nu sigtet af politiet for kursmanipulation.

"Der skal ikke være nogen tvivl om, at selvfølgelig tager vi den her sag meget alvorligt. Den fyldte ikke meget i min beretning, fordi der er grænser for hvor meget nyt, man kan kaste over sagen, fordi der pågår en politiundersøgelse. Der er intet som helst, der tyder på, at andre end de fire er involverede, eller at der er andre tilfælde der ligner overhovedet," sagde Ole Andersen på generalforsamlingen.

Han understregede også, at i og med at det var en type obligation, der blev handlet sjældent og af meget få og meget specifikke investorer, var der ingen risiko for at realkreditmarkedet som sådant var blevet manipuleret og privatkunderne snydt.

"Det er alt for tidligt at afgøre om der er kunder, der er blevet væsentligt ringere stillet som følge af de her handler, men hvis det er sket, så er det krystalklart, at vi vil kompensere disse kunder," sagde bestyrelsesformanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs