Støjberg fejler i ATP-sag

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg siger i sin fremsættelsestale af ATP-loven, at Konkurrencestyrelsen har sagt god for alle aspekter af loven. Styrelsen har dog konstateret, at der stadig er problemer ved loven.
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
AF CHRISTIAN SEHESTED OG PIA MUNKSGAARD

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) - hvis ministerium har ansvaret for ATP-loven - siger i sin fremsættelsestale for loven, at Konkurrencestyrelsen fuldt ud har sagt godt for loven.

Det er dog en sandhed med modifikationer: Styrelsen har oplyst over for FinansWatch, at mens loven har forbedret sig markant mellem første og sidste udkast, så har man stadig reservationer.

"Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fastslået, at lovforslaget ikke medfører konkurrence- eller statsstøtteretlige problemstillinger," skriver ministeren i en offentligjort version af hendes fremsættelsestale for loven.

Ønsker begrænsning

FinansWatch henvendte sig i går forgæves til ministeren for at få uddybet den holdning. I en mail til FinansWatch umiddelbart efter udkastet til loven lå klart, skrev Konkurrencestyrelsen, at man af konkurrence-hensyn stadig helst så et tidsbegrænset ejerskab.

"Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sit høringssvar af 2. marts til lovforslaget om ændring af ATP, lov om LD og forskellige love bl.a. tilkendegivet, at det ud fra konkurrencemæssige hensyn alt andet lige vil være en fordel, hvis det er muligt at finde en løsning, hvor ATP's ejerskab af virksomheder inden for penge- eller realkreditinstitutvirksomhed ikke er permanent," skrev styrelsen til FinansWatch den 25. marts.

Anden minister

Under forhandlinger om ATP-loven har det hovedsagligt været økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der har taget slagsmålet med Konkurrencestyrelsen og med et rasende Finansråd - der stadig overvejer, om sagen skal slæbes til EU.

En mulighed, som ministeren over for FinansWatch har forklaret, at han ikke frygter.

På spørgsmålet om den megen vrede, loven skabte hos Finansrådet svarede ministeren sidste således:

"Ja, det må man sige det gjorde. Men er de ikke faldet til ro nu? Det håber jeg da for deres egen skyld."

Velkomme til EU

Men Jørgen Horwitz (Finansrådets adm. Direktør, red.) har talt om at tage sagen til EU?

”Det skal han da være velkommen til. Det har vi også sagt.”

Men det er altså under Beskæftigelsesministeriet, man skal finde det endelige ansvar for ændringen af loven om ATP's muligheder på bankmarkedet. En lov, der ifølge Brian Mikkelsen alene er kommet i stand med det formål at redde FIH Erhvervsbank - der ifølge ministeren er for stor og vigtig en bank til at lade gå ned.

Konkurrencestyrelsen: Brian M burde have sat grænse for ATP

Minister: Bedst for Finansrådet hvis de er faldet til ro

Brian M: FIH er for stor til at gå ned nu

Minister: Jeg kendte ikke til andre FIH-købere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også