FinansWatch

Minister: Jeg kendte ikke til andre FIH-købere

I dagens udgave af Børsen løfter Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen en lille smule af sløret for processen bag den omstridte ATP-lov. Finansrådet undrer sig over ministeren.

Det er ikke mange ord Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen har knyttet til sit stærkt omstridte lovforslag om at give ATP lov til at blive hovedaktionær i FIH Erhvervsbank.

Overfor Dagbladet Børsen løfter han en lille smule af sløret for processen bag lovforslaget.

”Jeg kendte ikke til andre mulige købere på det tidspunkt, hvor jeg sagde ja til lovændringen,” siger Brian Mikkelsen til avisen med henvisning til ATPs tilbud om at købe FIH ud af konkursboet efter islandske Kaupthing Bank. Betingelsen var, at loven blev ændret, så man kunne få lov til at være hovedaktionær i banken, der på det tidspunkt havde fået en statslig garanti på ikke mindre end 50 mia. kr.

Finansrådet undrer sig

”Da ATP kom med forslaget om en lovændring og samtidig tilbød at gå med i konsortiet, der ville købe FIH Erhvervsbank, så var det en oplagt løsning for at sikre, at banken kom væk fra det islandske ejerskab. Det var vigtigt at sikre, at banken, som har tusindvis af små og mellemstore danske virksomheder i kundekredsen, ikke kollapsede,” siger Brian Mikkelsen til avisen.

Senere meldte et andet konsortium sig på banen med AP Pension, PKA, Industriens Pension, Pension Danmark og Sampension.

Den forklaring tilfredsstiller dog ikke Finansrådets direktør Jørgen Horwitz, der på vegne af de banker, der skal konkurrere med FIH raser over forslaget.

”Jeg synes ikke, at ministerens aktuelle udtalelser bringer en reel opklaring af sagens forløb nærmere. Jeg savner fortsat en god forklaring på, hvorfor ATP nu skal have lov til at træde ind på det private finansielle marked på ulige konkurrencevilkår,” siger han til Børsen.

Brian M: FIH er for stor til at gå ned nu

Brian M: ATP driver ikke statsbank

Minister: Bedst for Finansrådet hvis de er faldet til ro

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs