AP-direktør lover lavere priser efter fusion

Omkostningerne bliver lavere, og det bliver priserne også, lover Adm. direktør Søren Dal Thomsen i AP Pension efter fusionen med FSP.
Foto: AP Pension
Foto: AP Pension

Kunderne i AP Pension og FSP skal fremover forvente lavere priser som følge af fusionen mellem de to selskaber. Det siger direktøren til FinansWatch.

"Det er en rigtig god idé for kunderne. Når vi får flere kunder ind på samme system, så bliver det billigere for kunderne. Hvis vi har tilfredse kunder, og det har vi, hvis vi har lave omkostninger, så er det godt for os. Det starter også en positiv spiral for os. I øjeblikket oplever vi pæn vækst, men i takt med at vi bliver flere medlemmer, så kan vi også sænke priserne yderligere," siger adm. direktør i AP Pension Søren Dal Thomsen til FinansWatch.

Han fortsætter i rollen som adm. direktør efter fusionen. Direktionen bliver udvidet med ét medlem - den nuværende adm. direktør Steen Jørgensen fra FSP, der bliver CFO i AP Pension fremover.

FSP tog initiativet

Han håber, at dagens fusion kan hjælpe med at få sat gang i fusionerne i det danske pensionslandskab. Han er også selv klar på at tage flere selskaber til sig.

"Hvis man har homogene kundegrupper, der vil det samme, så har man muligheden for at skabe synergier og få endnu lavere omkostninger. Det er selvfølgelig i alles interesse, så det er selvfølgelig noget, vi kigger efter," siger Søren Dal Thomsen.

Processen frem mod en fusion har været lang, og de to selskaber har flirtet siden sommerferien, inden de kunne blive enige om en dato for giftemålet. FSP har kørt fusionen i samarbejde med pensionsmægleren Mercer.

"Lige efter sommerferien blev vi kontaktet af FSP, som ville høre, om vi ikke ville komme forbi og præsentere os selv. Det gjorde vi så, og så er det gået slag i slag," siger AP-direktøren.

Vidende kunder

Det er afgørende for en god fusion, at medlemmerne i de to selskaber vil det sammen. Søren Dal Thomsen har en god fornemmelse af FSP's medlemmer.

"Det er tilfredse kunder, som har en stor opsparingstradition, og de har forholdsvis stor indsigt i pensionsforhold, så de efterspørger stort produktkatalog. Vi har hele platformen, og det gør det jo tillokkende for FSP. Medlemmerne må ikke undvære produkter hos os, selv om omkostningerne ryger ned. Tværimod får de flere," siger direktøren.

Med 17.000 medlemmer har det været vanskeligt for FSP at opretholde den fulde produktpalet til en konkurrencedygtig pris. AP Pension har 110.000 medlemmer efter fusionen.

I første omgang overtager AP Pension alle medarbejdere fra FSP.

"I første omgang er alle sikret ansættelse ét år frem. Men det er klart, at som tingene falder på plads, så er der synergieffekter, så inden FSP er helt integreret i 2015, vil vi have nedlagt 20-24 stillinger," siger Søren Dal  Thomsen.

Nøglen er tilfredse kunder

Man har jo talt om fusioner i pensionssektoren i lang tid, uden der er sket det store. Hvad har holdt det tilbage?

"Det har jeg også spekuleret på. Alle kan se, at der er en økonomisk gevinst, men de kunder, der er i selskaberne, de er tilfredse. Og hvorfor så fusionere? Rigtig mange af selskaberne af kundeejede, så kunderne kan rent faktisk gøre noget ved det. Du kommer kun i problemer, hvis du har utilfredse kunder," siger Søren Dal Thomsen.

FSP har jo også tilfredse kunder. Hvorfor ville de fusionere?

"De havde nogle overvejelser om, hvordan de skulle sikre tilfredse medlemmer i fremtiden. Det er jo heller ikke en hemmelighed, at de har haft nogle medlemmer, der ikke har været så tilfredse," siger Søren Dal Thomsen.

Opdateret 08:47

AP-fusion skal lokke pengeinstitutter

Her er nøgletallene i det nye AP Pension

AP Pension fusionerer med FSP 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også