FinansWatch

Forsikringsselskabers vækst forventes fortsat at halte efter verdensøkonomien

De næste to år kommer forsikringspræmierne verden over til at løfte sig med i gennemsnit 4,2 pct. årligt og vil dermed fortsat ligge under væksten i verdensøkonomien.

Munich Res hovedhvarter i München | Foto: PR/Munich Re

Alverdens forsikringsselskaber kommer i forhold til niveauet i 2018 til at løfte deres præmieindtægter med 370 mia. euro, eller hvad der svarer til 2760 mia. kr., så de i 2020 kommer til at beløbe sig til knap 4700 mia. euro (35.100 mia. kr.).

Det svarer til en gennemsnitlig årlig vækst i 2019 og 2020 på 4,2 pct., fremgår det af en prognose fra et af verdens største genforsikringsselskaber, Munich Re.

Dermed fortsætter trenden, som man har observeret siden 2016, hvor forsikringsindustrien vokser langsommere end verdensøkonomien. Verdens bnp forventes at vokse årligt med 4,4 pct. de næste to år.

Størst vil forsikringsvæksten være i de asiatiske emerging markets, dvs. udviklingsøkonomier, hvor industrien de næste to år forventes at vokse med henholdsvis 8,9 og 8,6 pct. I Vesteuropa, hvor væksten er lavest, forventes den at vokse med henholdsvis 1,3 og 1,4 pct.

Chef for global genforsikrer kalder på højere CO2-afgifter

Forsikringsselskaber ser vækst i sundhedsforsikringer til børn 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs