FinansWatch

Analytikerkorps om Tryg-tal: Stormfuldt kvartal rammer indtjeningen

Nora og Malik i Danmark og flere dages stormvejr i Norge vil sætte klare aftryk i kvartalstallene fra forsikringsselskabet Tryg, vurderer analytiker.

I front for Tryg fremlægger Morten Hübbe tirsdag renskabstallene for første kvartal. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Modvind på de finansielle markeder og to storme ventes at sætte spor i regnskabet for første kvartal, som forsikringskoncernen Tryg offentliggør tirsdag morgen.

”Trygs vejrligsskader vil være på et eleveret niveau i første kvartal sammenlignet med sidste år på grund af stormene Nora og Malik i Danmark og flere dages stormvejr i Norge,” skriver aktieanalytiker Anders Haulund Vollesen fra Jyske Bank i en optakt.

Ifølge et estimat indsamlet af Tryg venter analytikerne vejrligsskader i kvartalet på 203 mio. kr., hvilket vil være det højeste niveau i flere år.

Hos Sydbank estimerer analytiker Mikkel Emil Jensen et lidt lavere niveau for vejrligsskader på 175 mio. kr., og han peger blandt andet på relativt højere temperaturer i kvartalet, hvilket vil have givet færre frostskader end normalt.

Skadesinflation i fokus

I forbindelse med regnskabet vil der igen komme fokus på inflationsudviklingen, som øger udgifterne til skadesudbedringer.

”Inflationen er intensiveret i de seneste måneder og stigende skadesinflation vil derfor igen blive et tema. Vi vurderer dog, at Tryg gennem sunde partnerskabsaftaler, prisforhøjelser og tilhørende rentestigninger kan holde inflationen i skak,” skriver Mikkel Emil Jensen.

Samlet estimerer analytikerkorpset et forsikringsteknisk resultat på 720 mio. kr. i kvartalet sammenlignet med 751 mio. kr. i samme periode sidste år.

Også investeringsresultatet ventes at være faldet.

”Faldende aktiemarkeder og stigende renter i første kvartal betyder formentlig et beskedent negativt resultat på Trygs investeringsportefølje, og Tryg har desuden indikeret en normalisering af resultatet i Codan Norge i første kvartal,” fremhæver Anders Haulund Vollesen fra Jyske Bank.

Indgår fortsat i investeringsresultat

Samlet estimerer analytikerne et investeringsresultat på 143 mio. kr. i første kvartal mod 343 mio. kr. i samme periode sidste år. For sidste gang indgår overskuddet i de opkøbte RSA-aktiviteter i investeringsresultatet, og det ventes at hjælpe til med, at investeringsresultatet ikke bliver et minus i kvartalet.

Det ventede lavere forsikringsresultat og investeringsresultat ventes at medføre, at Trygs nettoresultat for årets første tre måneder vil være faldet til 510 mio. kr. fa 814 mio. kr. i samme periode året før.

Tryg vil ansætte flygtninge til it-stillinger

Topdanmark-optakt: Investeringsresultat og vejrskader trækker ned

Optakt til Tryg-regnskab: Finansiel modvind og to stormvejr vil tynge indtjeningen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs