FinansWatch

Topdanmark-optakt: Investeringsresultat og vejrskader vil trække ned

Mens nettooverskuddet ventes at blive næsten halveret, regner ni analytikere ikke med, at det forsikringstekniske resultat for første kvartal i Topdanmark bliver markant anderledes end sidste år.

Foto: PR/Topdanmark

Konsekvenserne af invasionen i Ukraine i form af uro på finansmarkederne - aktiekursfald og inflation - samt effekten af de to storme, der ramte i starten af i år, vil være i fokus, når Topdanmark onsdag klokken 8 afleverer tal for forløbet af første kvartal. Effekten ventes at være mere end en halvering af nettooverskuddet ifølge estimater indsamlet af Topdanmark blandt ni analytikere.

Analytikerne venter stigende præmieindtægter for skadesdelen og et stort set uændret forsikringsteknisk resultat i kvartalet.

Præmieindtægterne i skadesdelen ventes ifølge analytikere, der har leveret estimater til Topdanmark, at lande på 2460 mio. kr. mod 2333 mio. kr. i første kvartal 2021.

Analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen venter særligt ”Erhverv” bidrager positivt til væksten, men han venter også en fin fremgang i ”Privat”. Tal for sidste år er korrigeret for salget af selskabets syge- og ulykkes (SUL) forsikringer, der er frasolgt med liv-aktiviteterne til Nordea. SUL var inkluderet i skadesdelen.

Det forsikringstekniske resultat ses lande på 376 mio. kr. mod 386 mio. kr. i samme kvartal i 2021.

Negativt investeringsafkast på 59 mio. kr.

Vejrskader fra de to storme Malik og Nora venter Mikkel Emil Jensen belaster med 95 mio. kr. i kvartalet, hvilket er 62 mio. kr. mere end de vejrrelaterede skader i første kvartal sidste år, der dog var ekstraordinært lave, påpeger han.

”Særligt Malik gav anledning til høj travlhed, mens Nora mistede pusten hurtigere end ventet, og skaderne var derfor mindre end frygtet,” vurderer han.

Krigen i Ukraine har påvirket Topdanmark - ikke fra direkte aktiviteter i Ukraine/Rusland, men den effekt krigen har haft på finansmarkederne.

Aktierne har haft en hård start på 2022, mens stigende renter har presset obligationskurserne ned.

Analytikerne venter et negativt investeringsafkast på 59 mio. kr. i første kvartal i år, hvilket er et markant fald fra det stærke niveau i samme kvartal sidste år på 235 mio. kr.

Effekten af det ventede svage investeringsresultat samt vejrligsskaderne giver en markant nedgang i det ventede nettooverskud hos analytikerne. På bundlinjen ventes overskuddet at blive 262 mio. kr. mod 635 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Analytiker forudser skred i Topdanmarks investeringsafkast

Pensionskassers milliard-krav i OW Bunker-krak afgøres måske først i 2025

Optakt til Tryg-regnskab: Finansiel modvind og to stormvejr vil tynge indtjeningen

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs