FinansWatch

Analytiker ser Topdanmarks opjustering som resultat af stærkt investeringsresultat

Der er kun tre uger imellem to opjusteringer hos forsikringsselskabet Topdanmark, hvilket ifølge aktieanalytiker hos Sydbank, Mikkel Emil Jensen, primært skyldes afløbsgevinster og investeringsresultatet.

Topdanmark har overrasket positivt i første kvartal. | Foto: PR/ Topdanmark

Der skulle kun gå tre uger fra Topdanmarks ene opjustering til den næste, der faldt i forbindelse med forsikringsselskabets regnskabsaflægning mandag ved middagstid.

Opjusteringen skyldes ifølge Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, primært et stærkt investeringsresultat.

"Årsagen til opjusteringen er egentlig todelt. Først og fremmest har selskabet, som det plejer, lagt afløbsgevinsterne fra første kvartal oveni, hvilket svarer til 50 mio. kr.," siger han til Ritzau Finans.

"De sidste 100 mio. kr. skal i særdeleshed forklares af et stærkt investeringsresultat, men også en fin udvikling i skadesforløbet," lyder det.

Forventningen til den resultatmæssige modelprognose lyder nu på 1450-1550 mio. kr. mod tidligere 1300-1400 mio. kr.

Derimod skuffer Topdanmark på det forsikringstekniske, mener Mikkel Emil Jensen.

"Forklaringen på skuffelsen skal til dels findes i, at de fortsat er plaget af husforsikringer. Det, at vi har haft et meget koldt vejr, har også givet mange frostskader i første kvartal," siger han.

Derfor mener han heller ikke, at kvaliteten af den nye opjustering er lige så stærk som ved den første i begyndelsen af april.

"Det havde været stærkere at overraske positivt på det forsikringstekniske - simpelthen fordi investeringsresultatet er en volatil post af natur. Jeg vil dog ikke tage fra dem, at de er kommet rigtig flot fra start i 2021."

Topdanmarks regnskab for første kvartal har i det hele taget overgået analytikernes forventninger med længder.

"Der har været langt mere medvind end ventet, og det er grunden til, at flere analytikere nu skal have revideret forventningen til det samlede investeringsresultat for året - inklusiv mig selv," siger han.

Forsikringsselskab dækker nu sygdom med corona i risikolande

Vækst i både top- og bundlinje sender forventningerne i vejret hos Topdanmark 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs