FinansWatch

Alm. Brand-forening køber flere aktier op

Forud for Alm. Brands planlagte aktieudstedelse, som skal finansiere købet af Codan, har storaktionæren bag købt endnu en portion aktier i selskabet.

Alm. Brand vil købe Codan for 12,6 mia. kr. | Foto: PR/ Alm. Brand

Alm. Brands hovedaktionær, Alm. Brand af 1792 fmba, har i de seneste dage været i markedet for at købe aktier op, og tirsdag er ingen undtagelse, skriver Børsen Pro Finans.

Foreningen har tirsdag købt næsten 35.000 aktier til 1,7 mio. kr., mens den mandag og tirsdag har købt aktier for samlet set 24,4 mio. kr.

Alm. Brand meldte tidligere på måneden ud, at selskabet havde indgået en aftale om at købe Codan af Tryg og canadiske Intact. Prisen på Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab lød på 12,6 mia. kr., som Alm. Brand har tænkt sig at finansiere ved en aktieudstedelse.

Foreningen har givet tilsagn om at købe aktier i udstedelsen for 3,75 mia. kr., men da den i dag ejer omkring 60 pct., vil dens ejerandel blive udvandet, så den kommer under 50 pct.

"Foreningen ejer i dag 58 pct. af aktierne i Alm. Brand. Efter fortegningsemissionen forventes foreningens ejerandel at blive reduceret til under 50 pct. af aktierne i Alm. Brand, men med hensigt om at forøge ejerandelen til over 50 pct. af aktierne i Alm. Brand over tid," skrev Alm. Brand i børsmeddelelsen om, at selskabet havde indgået aftale om at købe Codan.

Kursen på Alm. Brand-aktien er ifølge Børsen Pro Finans faldet med 21 pct., siden købet af Codan blev meldt ud.

Dramatisk uge har pustet vokseværk ind i den demokratisk ejede del af finanssektoren

Forening bag Alm. Brand bringer ejerskab under 50 procent efter køb af Codan 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs