FinansWatch

Forening bag Alm. Brand bringer ejerskab under 50 procent efter køb af Codan

Efter en aktieemission, som skal finansiere størstedelen af Alm. Brands køb af Codan i Danmark, vil hovedaktionærens ejerandel dykke fra knap 60 pct. ned under 50 pct. Men foreningens plan er at øge ejerandelen hen ad vejen.

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Alm. Brand vil finde den store tegnebog frem og hive 12,6 mia. kr. ud. Til gengæld får selskabet det fulde ejerskab over Codan i Danmark, som i dag er ejet ligeligt af Tryg og Intact efter de to parters køb af Codans tidligere ejer, RSA.

For at finansiere købet vil Alm. Brand rejse 11,6 mia. kr. gennem en fortegningsemission. Den vil gå i gang i anden halvdel af 2021, og J.P. Morgan, Nordea og SEB er med ombord og vil garantere emissionen fuldt ud "med forbehold for visse betingelser", oplyser Alm. Brand i en børsmeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs