FinansWatch

Nets anker gebyrsag til højesteret

Nets er ikke tilfreds med Østre Landsrets afgørelse i sagen om kortgebyr på internethandel, hvorfor betalingsselskabet nu anker sagen til Højesteret.

Foto: Nets PR

Sagen mellem Nets og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har allerede strakt sig over to årtier, men selvom Østre Landsret i dag kom med sin afgørelse i sagen, er den ikke slut endnu.

Nets har nemlig besluttet at anke sagen til højesteret.

Onsdag formiddag meddelte Østre Landsret, at den har frifundet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, efter styrelsen tilbage i 2013 havde besluttet, at det kortgebyr, som Nets krævede for at handle på internettet, skulle sænkes.

Gebyret, som Nets krævede, lød på 1,90 kr., hvilket Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen krævede sænket til 1,20 kr.

Det fik Nets til at stævne styrelsen, men det har altså ikke hjulpet selskabet. Betalingsgiganten vil nu affyre det sidste skud i bøssen og tage sagen til Højesteret.

"Vi er ikke enige i den præmis, som landsretten lægger til grund for deres beslutning. Derfor appellerer vi nu sagen til Højesteret," skriver pressechef i Nets, Søren Winge, i en mail til FinansWatch.

Nets har ikke ønsket at uddybe kommentaren yderligere.

Glæde og udmattelse

Hos Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, som oprindeligt havde rejst sagen mod Nets hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, er adm. direktør Niels Ralund glad for afgørelsen.

"Vi er selvfølgelig tilfredse med, at den er gået vores vej. Det er selvfølgelig bedre, end hvis det gik til den anden," siger han til FinansWatch og fortsætter:

"Det er da lidt trættende, at sagen bliver trukket yderligere i langdrag, men det er et godt udgangspunkt, at sagen er gået Konkurrencestyrelsens vej. Men jeg havde da ønsket, at man havde fået sat et punktum i den her sag."

Østre Landsret frikender styrelse i Nets-gebyrsag

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs