Finansforbundet: Nordea kan være forbillede for Danske Bank

Danske Bank kan med fordel skele til Nordea, når de begynder på reduktionen af de ansatte, lyder det fra Finansforbundets formand, Kent Petersen.
Foto: Finansforbundet
Foto: Finansforbundet

Når Danske Bank skal i gang med at reducere antallet af medarbejdere med så få fyresedler som muligt, kan de med fordel skele til konkurrenten Nordea, der er i gang med samme manøvre.

Her har de ansatte ifølge banken selv taget overraskende godt imod den aftrædelsesordning, som de blev præsenteret for, og i Finansforbundet håber formand Kent Petersen, at Danske Bank kan efterligne det forløb.

Frivillighed det bedste

”Frivillige fratrædelser er absolut det bedste. For det første får de nogle medarbejdere, der går derfra, fordi de selv har taget beslutningen, og for det andet giver det meget mere ro i virksomheden, frem for at man laver fyringsrunder,” siger han.

Kent Petersen håber, at Danske Bank kan nå målsætningen om at skære 2000 stillinger, uden at skulle have fyresedlerne frem.

”Man siger, at man så vidt muligt vil forsøge at håndtere det via naturlig afgang, og Peter Straarup har tidligere sagt, at når man alene kigger på demografien i banken vil omkring 20 til 25 pct. forlade banken inden for de næste 5 til 7 år.”

Analytikere råber på omkostninger

Kent Petersen er ikke overrasket over, at Danske Bank som en lang række andre banker i dag lancerede en omfattende spareplan.

”Bankerne gør det jo ikke kun for at reducere omkostningerne af hensyn til virksomhedens drift, det er også, fordi der er et marked omkring dem, som lægger et voldsomt stort pres på omkostningerne, der er jo ikke en analytiker, der ikke i øjeblikket føler sig hidkaldt til at råbe op om omkostningsbesparelser og fyringer i den finansielle sektor,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også