FinansWatch

Fortidens spøgelser

Ny Lundbeck-direktør tager opgør med forgængerens opskrift på succes og fortiden indhentede Falcks tidligere topchef, der måtte tage konsekvenserne af kritikken af en kampagne mod en tidligere konkurrent.

Foto: Joachim Rode

 

Lundbeck-boss tager opgør med forgængeren

For medicinalvirksomheden Lundbeck har ugen blandt andet budt på lanceringen af en nypudset strategi, hvor selskabets topchef siden september har taget skridt mod at bevæge virksomheden væk fra forgængeren Kåre Schultz’ sti.

For selvom Kåre Schultz ganske vist med stor succes fik vendt supertankeren Lundbeck til en økonomisk toptunet virksomhed, så skabte Schultz succesen gennem et benhårdt fokus på at reducere omkostningerne, hvilket blandt andet betød, at flere forskningsprojekter og potentielle forretningsområder blev skåret væk til fordel for et skarpt fokus på fire sygdomsområder.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

For Kåre Schultz blev redningsplanen i Lundbeck adgangsbilletten til et af de største jobs i den internationale medicinalindustri, mens Lundbeck i dag står tilbage som et selskab med blanke sider i fremtidsplanerne, efter at flere udviklingsprojekter, som fremtiden skulle bygges på, har slået fejl.

Det fik i denne uge medicinalvirksomheden fra Valby til at vende tilbage til de klassiske dyder og atter fokusere et et bredere felt at hjernens sygdomme. Men tiden er knap for virksomheden, der presses af patentudløb og derfor ikke kan vente på selv at udvikle den næste lægemiddelsucces. Derfor er opkøb og partnerskaber er vejen frem på den korte bane, fortalte Deborah Dunsire, seskabets adm. direktør.

Tidligere Falck-direktør indhentet af fortiden

Konkurrencestyrelsens kritik af Falck for at misbruge sin dominerende position i forbindelse med ambulanceudbud i Region Syddanmark i 2015 fik i denne uge konsekvenser for selskabets tidligere viadirektør Allan Søgaard Larsen.

En efter en meddelte han, at han forlod flere af sine poster bestyrelsesposter, blandt andet i it-virksomheden Conferize, medico-selskabet Ambu og Løkkefonden.

Allan Søgaard Larsen har trukket sig fra flere bestyrelsesposter efter kritik af hans tid i Falck. | Foto: /Ritzau/Scanpix/ Liselotte Sabroe
Allan Søgaard Larsen har trukket sig fra flere bestyrelsesposter efter kritik af hans tid i Falck. | Foto: /Ritzau/Scanpix/ Liselotte Sabroe

Allan Søgaard Larsen stod i spidsen for Falck fra 2004 til 2016 - i den periode, hvor Konkurrencestyrelsen mener, at Falck gennemgøre en ulovlig kampagne via via målrettet og i nogle tilfælde fordækt kommunikation have arbejdet for, at Bios ikke kunne skaffe nok reddere til deres ambulancer.

Sagen vil blive meldt til Bagmandspolitiet, men det er endnu uvist, om Allan Søgaard Larsen bliver en del af Bagmandspolitiets eventuelle efterforskning og mulige tiltale mod Falck.

 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs