FinansWatch

Nordea har ydet milliardlån til sanktionsramt russisk minegigant

Nye amerikanske sanktioner skal ramme russiske rigmænd, der er allierede med præsident Vladimir Putin. Men de rammer også Nordea, der for nyligt udbetalte et milliardlån til en sanktionsramt minegigant, der nu balancerer på kanten af afgrunden. Nordea selv siger, at man er "komfortabel" med sine lån til russiske virksomheder.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, med Oleg Deripaska, der kontrollerer Rusal, som Nordea har lånt et milliardbeløb. Billedet er fra 2006, og de to har således kendt hinanden i en årrække. Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Dmitry Astrakhov (arkiv)

Log ind for at læse artikler

Velkommen til FinansWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et prøveabonnement.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere