Ugens citater på FinansWatch

Den planlagte jyske bankfusion har mange interessenter, og kommentarerne dertil er billedrige. Læs ugens citater på FinansWatch her.

Skepsis overfor jysk medicin

"Bare fordi to blinde høns gifter sig, bliver det ikke nemmere for dem at finde maden."

- Charlotte Lindholm, direktør for Dansk Aktionærforening, om den planlagte fusion mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank, som endvidere udtaler

"Man får udskudt det tidspunkt for, hvornår man skal indfri nogle lån. Det svarer lidt til, at man nu har givet patienten livsforlængende medicin, og så må vi se, om det betyder, at patienten også bliver helbredt."

Stor skepsis møder den nye bankfusion 

Aktionærforening: Vestjysk patient har fået livsforlængende medicin

 

I mit lille hoved

Inde i mit lille hoved havde jeg den tanke, at det nok burde være muligt at få sektoren med. Hvis sektoren skulle betale for et krak mere, i eksempelvis Vestjysk bank, så ville det blive en dyr regning, ligesom de afledte negative effekter også har en pris. Derfor havde jeg en tro på, at hvis jeg kontaktede kollegerne i sektoren, så ville de være til at tale med”.

- Carsten Andersen, bestyrelsesformand Aarhus Lokalbank

”Jeg mente nok det var muligt at få sektoren med”

 

Ikke blevet inddraget

Vi ved ikke, hvorfor vi ikke er blevet spurgt. Men vi syntes det er en rigtig god løsning, og er rigtig glade for, at der er fundet en løsning. Men vi er ikke blevet inddraget i processen.”

- Kommunikationschef Susanne Biltoft fra Alm. Brand. 20 af Danmarks store og mellemstore banker stillede sig bag fusionen mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank med 200 mio. kr. På listen over støtter glimrede fire af Danmarks større banker målt på markedsværdi og balance ikke: Alm. Brand Bank, Danske Andelskassers Bank, Spar Lolland og Sparbank. De blev simpelthen ikke spurgt.

De blev ikke spurgt om Vestjysk

 

Nordea-direktør var koordinator, ikke Finansrådet

Jeg vil ikke gå ind i alle mulige detaljer, men blot bekræfte, at jeg fik en henvendelse fra Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank, hvorefter jeg koordinerede kontakten til primært de store danske banker. Den koordinerende rolle var som Nordea-direktør. Efterfølgende har de enkelte banker så haft møder med Carsten Andersen og Frank Kristensen, hvor de blev præsenteret for den case, der lå til grund for at stille med kapital. Men det har ikke noget med Finansrådet at gøre."

- Michael Rasmussen, Nordea, samlede de 20 banker - men gjorde det uden om Finansrådet.

Nordea-direktør samlede bankkonsortium til redning

 

Rangerer på niveau med Island

Det mærker jeg tydeligt på EU-niveau, hvor jeg får rigtig mange spørgsmål til de her ting – hvorfor vi rangerer på niveau med Island.”

Charlotte Lindholm som mener, at Danmark ikke har brug for flere bankkrak, da vi i forvejen rangerer på niveau med Island set med investorers øjne.

 

Dam: Statsbankerot kunne give større gevinst

"Jeg tror nærmest, at en statsbankerot vil kunne give en større gevinst end en aftale mellem Grækenland og bankerne. Men hvilken anden værdi end markedsværdi kan vi bruge nu? Vi har forsøgt at tage det bedste pejlemærke i markedet."

- Anders Dam om Jyske Banks beslutning om at tage et gennemsnitligt haircut på 63 pct. på sine græske statsobligationer.

Dam: Jyske har taget græsk fallitbeskæring

 

Konkurrence fra anden kant

Man ser nødig en konkurrence fra andre felter. Men det kan konstateres, at pantebrevsmarkedet er begyndt så småt igen, og det udfylder sin mission i markedet, som det har gjort før. Også IMF har tidligere meldt ud, at man ikke skal ligge de sidste lånelag for had, for så hæmmer man omsætningen.

- Jan Lundorff, formand for Dansk Pantebrevsforening

Kreditklemme sætter gang i pantebreve 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også