Centralbankchef er mindre sikker på behovet for tre renteforhøjelser på stribe

Uroen i banksektoren kan få betydning for, hvordan og hvor hurtigt ECB hæver renten, lyder det fra østrigsk centralbankchef.
Robert Holzmann er chef for Østrigs centralbank. | Foto: Lisa Leutner/Reuters/Ritzau Scanpix
Robert Holzmann er chef for Østrigs centralbank. | Foto: Lisa Leutner/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det er ikke længere helt så sikkert, at Den Europæiske Centralbank (ECB) får behov for at hæve renten yderligere tre gange, mener den østrigske centralbankchef, Robert Holzmann.

Det skriver Bloomberg News.

Holzmann, der er blandt ECB’s høge, vurderer nemlig ligesom centralbankchef Christine Lagarde, at uroen om banksektoren og rystelserne efter UBS’ redning af Credit Suisse kan medvirke til at lægge en dæmper på inflationen.

Det siger han tirsdag i et interview med tv-stationen ORF.

På et spørgsmål om, hvorvidt han står ved sit ønske om yderligere tre renteforhøjelser, åbner Holzmann for, at bankuroen kan betyde, at renten slet ikke skal løftes yderligere – eller muligvis mere gradvist, skriver Bloomberg News.

Vurderingen kommer, efter at også centralbankchef Christine Lagarde mandag skruede ned for retorikken i forhold til nødvendigheden af at bekæmpe inflationen ved at hæve renten.

”Spændinger i den finansielle stabilitet kan få en effekt på efterspørgslen og kan faktisk gøre en del af arbejdet, som pengepolitikken og renteforhøjelserne ellers ville gøre,” sagde Christine Lagarde.

Tidligere har også økonomer og analytikere vurderet, at bankerne vil være mere tilbøjelige til at skrue ned for deres udlån i en situation, hvor bølgerne om sektoren går højt på finansmarkederne. Derved risikerer uroen om bankerne at dæmpe den økonomiske aktivitet betydeligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også