Fed-chef ser højere renter i længere tid

Renten skal op og blive der i længere tid, lyder det fra chef for afdeling af den amerikanske centralbank.
Mary Daly er chef for Federal Reserves afdeling i San Francisco. | Foto: Ann Saphir/Reuters/Ritzau Scanpix
Mary Daly er chef for Federal Reserves afdeling i San Francisco. | Foto: Ann Saphir/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Mary Daly, som er chef for Federal Reserves afdeling i San Francisco, forventer, at der er behov for yderligere renteforhøjelser, og at renten skal holdes højt i længere tid for at bringe inflationen ned.

”For at lægge denne episode med højere inflation bag os vil flere pengepolitiske stramninger, fastholdt i længere tid, formentlig være nødvendig,” sagde hun i weekenden i en tale, skriver Financial Times.

”At genskabe prisstabilitet er vores mandat, og det er, hvad amerikanerne forventer. Så FOMC er fortsat fast besluttet på at opnå dette mål.”

”FOMC” står for ”Federal Open Market Committee” og er centralbankens bestemmende renteudvalg.

Den amerikanske centralbank har siden marts sidste år hævet sin rente otte gange fra omkring nul til senest 4,50-4,75 pct. I den seneste kvartalsprognose fra banken fra december pegede ledelsen samtidig på yderligere forhøjelser på samlet 0,50 pct.point.

Siden hen har en række nøgletal fra økonomien overrasket på den høje side, og investorerne regner derfor med, at fed funds-renten vil toppe i 5,47 pct. til september mod et bud i starten af februar om en top i 4,89 pct. i juni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også