Pensionsselskaber giver tilskud til kunders opsparinger

I takt med at det er blevet dyrere at købe forsikringsordninger, er flere pensionsselskaber klar med et modsvar i form af et kontant tilskud til opsparingen.
PFA, Danica og Velliv sender alle kontanter i kundernes retning. | Foto: Thomas Borberg
PFA, Danica og Velliv sender alle kontanter i kundernes retning. | Foto: Thomas Borberg

Mens det bliver dyrere og dyrere at købe forsikringsordninger, sender flere pensionsselskaber kontanter den anden vej som tilskud til opsparingsdelen. Det skriver Børsen.

I flere år har pensionsselskaberne opvejet et underskud på syge- og ulykkesforretningen (SUL) med et overskud på kapitalforvaltningen. Men efter at Finanstilsynet i 2022 krævede en balance på forsikringsdelen i regnskaberne, er priserne stukket markant i vejret. Til gengæld er pensionsselskaberne begyndt at give rabatter og årlige tilskud til pensiondepotet. 

“Konkurrencen på markedet er i bevægelse. I takt med at priserne stiger på forsikringsprodukterne, flytter konkurrencen over på kapitalforvaltningen, hvor der samtidig er kommet nye modeller i spil med både et variabelt og et fast priselement. Kundens endelige løsning afhænger af den individuelle forhandling med kunden og hvilken prisstruktur, de foretrækker,” udtaler finansdirektør i PFA Anders Damgaard til Børsen. 

Danica og Velliv oplyser ligeledes til Børsen, at de sender kontanter i kundernes retning. Dog kun i et beskedent omfang og i forbindelse med særligt store og attraktive kontrakter. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også