FinansWatch

Stort flertal bakkede op om ECB-renteløft på 75 basispoint

Der var overvældende opbakning blandt beslutningstagerne i Den Europæiske Centralbank, da indskudsrenten i oktober blev hævet med 75 basispoint.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Et meget stort flertal af Den Europæiske Centralbanks beslutningstagere foretrak en renteforhøjelse på 75 basispoint på bankens seneste rentemøde i oktober. Det fremgår af referatet af mødet, der løb af stablen den 27. oktober, rapporterer Bloomberg News.

Kun et fåtal af medlemmer ønskede en mindre renteforhøjelse på 50 basispoint.

Mødet endte med årets tredje renteforhøjelse, og et løft af indskudsrenten på 75 basispoint til 1,5 pct.

På rentemødet advarede ECB’s cheføkonom, Philip Lane, om, at de næste to kvartaler formentlig vil være præget af aftagende økonomisk aktivitet.

Men han sagde også, at dette stadig er et noget anderledes forløb end et skrækscenarie og en forlænget periode med negativ vækst som beskrevet i ECB’s seneste makroøkonomiske prognose i september.

Årsagen til, at økonomien ser ud til at gennemgå et mildere forløb, er, at energipriserne nu er noget lavere, end forudsat i september.

Desuden har det ikke været nødvendigt at rationere energi, hvilket risikoscenariet forudsatte i september.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs