FinansWatch

Nationalbanken: Danske virksomheders kontantbeholdning er steget siden finanskrisen

Virksomheder holder en del penge for at imødegå situationer, hvor det ikke er muligt at skaffe ekstern finansiering, mener Nationalbanken.

Den danske median-virksomhed har fordoblet sin likvide beholdning ifølge Nationalbanken. | Foto: Jens Dresling

Kontantbeholdningen i danske virksomheder er steget siden finanskrisen, viser et memo fra Nationalbanken, der har studeret danske virksomheders likvide beholdninger fra 2003 til 2018. Det skriver Børsen.

Årsagen ifølge Nationalbanken er, at virksomhederne holder en del penge på deres indlånskonti som en buffer imod situationer, hvor det ikke er muligt at skaffe ekstern finansiering fra banklån og aktiesalg.

Nationalbankens memo viser blandt andet, at median-virksomheden i Danmark fordoblede sin likvide beholdning fra 2-2,5 pct. af omsætningen i 2003-2007 til mere end 5 pct. i perioden 2008-2018.

”Vi finder, at kontantbeholdningen i den typiske danske virksomhed er steget efter finanskrisen i 2007/08 – det gælder især for de mindre virksomheder. Stigningen i beholdningen af kontanter er sket samtidigt med, at den typiske virksomheds brug af lånefinansiering er faldet,” skriver Nationalbanken.

Trods flere kontanter i omløb er Jyske Bank fortaler for et kontantløst samfund

Danskernes kontantbeholdning vokser

Banker strammer kreditkravene


Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs