FinansWatch

Nordens største forsikringsselskab vokser i Danmark - men høje udgifter farver resultatet rødt

Det nordiske forsikringsselskab If har vækst i Danmark og på koncernniveau. Men i Danmark er det tekniske resultat fortsat negativt, og et vigtigt nøgletal er på den forkerte side af vigtig grænse.

If taber penge på forsikringsforretningen i Danmark, men melder om vækst på toplinjen. | Foto: PR/If

Det største forsikringsselskab i Norden, If Skadeforsikring, der er ejet af finske Sampo Group, vokser i Danmark.

Det fremgår af et netop udgivet regnskab for andet kvartal i år.

If, der også har afdelinger i Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande, løfter sine præmieindtægter med 19 pct. (uden valutaeffekt) fra 947 mio. svenske kr. til 1,1 mia. svenske kr. sammenlignet med samme periode sidste år. Det svarer til lige over 800 mio. danske kr.

Danmark tegner sig for den største vækst i forsikringsselskabet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det forsikringstekniske resultat lander imidlertid i rødt. Selskabet får et minus på 54 mio. svenske kr. mod 85 mio. svenske kr. i andet kvartal 2021.

Også det vigtige nøgletal, combined ratio, der måler et selskabs udgifter op imod dets fortjeneste, halter. Tallet ligger på 104,4, hvilket betyder, at der kommer flere penge ud af kassen, end der kommer ind. I resten af If’s landeafdelinger er nøgletallet et godt stykke under 100.

”Ifs combined ratio er høj i andet kvartal grundet ekstraordinære høje skadesomkostninger. Dertil er det danske system, med et forsikringsprisindeks for præmieudviklingen, ikke konstrueret til en tid med høj inflation,” skriver If Skadeforsikring i en pressemeddelelse.

På koncernniveau øger If præmieindtægterne med 11 pct. til 14 mia. svenske kr. Det tekniske resultat lander på 3 mia. svenske kr. mod 2,3 mia. svenske kr. i andet kvartal 2021.

Investeringsresultatet lander på 936 mio. svenske kr.

”En del af Ifs vækst er drevet af inflation og et behov for at justere priserne, men en stor del skyldes også et stigende antal kunder. Ni ud af ti kunder vælger at forny deres forsikringer hos os. If vokser i alle lande og alle forretningsområder - på det private marked såvel som for erhvervslivets SMV’er og store virksomheder,” udtaler koncernchef i If Skadeforsikring, Morten Thorsrud, i pressemeddelelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs