FinansWatch

Vestjysk Bank får påbud på kreditområdet

Finanstilsynet deler flere påbud ud til Vestjysk Bank efter en ordinær inspektion. Banken får blandt andet påbud på kreditområdet, hvor Finanstilsynet ikke finder kontrollerne velfungerende.

Foto: Lars Krabbe/IND

Vestjysk Banks kontroller på kreditområdet er ikke gode nok.

Det konstaterer Finanstilsynet efter en ordinær inspektion, der kaster flere påbud af sig til banken.

”Bankens kontrolmiljø på kreditområdet er ikke velfungerende. Banken har af flere gange sat tiltag i værk for at udbedre problemerne. Med bankens nuværende størrelse og den relativt risikofyldte og komplekse udlånsportefølje er det afgørende, at der opretholdes et velfungerende kontrolmiljø,” skriver Finanstilsynet.

Tilsynsmyndigheden har i den forbindelse påbudt Vestjysk Bank at lade revisionen gennemføre en stikprøveundersøgelse af bankens kontroller på kreditområdet.

Finanstilsynet gennemgik på inspektionen, som fandt sted i marts i år, 75 udlån med fokus på erhverv. Derudover blev 50 nye bevillinger til privatkunders boligkøb i vækstområder gransket.

En gennemgang, der i alt har ført til mernedskrivninger for 747.000 kr., som allerede er bogført i bankens regnskab 31. marts.

Mangelfuld dokumentation

Finanstilsynet konstaterer efter gennemgangen af udlånene, at Vestjysk Bank i flere sager havde mangelfuld dokumentation. Derudover konstaterede tilsynsmyndigheden, at der er fejl i beregninger af nøgletal for privatkunder i forbindelse med boligkøb i vækstområder.

”Fejlene førte i nogle tilfælde til ændringer i risikoklassificeringen, forkert bevillingsniveau og risikofyldte kreditbeslutninger,” skriver Finanstilsynet.

Vestjysk Bank fik i den forbindelse påbud om ”at sikre et betryggende og dokumenteret beslutningsgrundlag for både erhvervs- og privatkunder.”

Derudover fik banken påbud om at sikre, at der tages individuel stilling til, om boligkøberens egenfinansiering er passende.

Finanstilsynets inspektion fører ikke til en ændring af Vestjysk Banks opgjorte solvensbehov på 10,2 pct.

Finanstilsynet kritiserer upræcis kreditpolitik i Lollands Bank

Finanstilsynet øger sparekasses solvensbehov

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs