FinansWatch

Penneo-direktør om hovedbørsentré: "Vi vil have orden i penalhuset. Det ligger i vores DNA"

Det giver vigtig opmærksomhed at være børsnoteret, siger adm. direktør i Penneo. Vækstbørsen First North var en god træningsplads, hvor det profesionelle fokus blev skærpet.

Foto: Penneo/PR

Signalværdien i at være noteret på hovedbørsen er ikke til at kimse ad.

Sådan lyder det fra Christian Stendevad, adm. direktør i den danske softwarevirksomhed Penneo, der i starten af april skiftede en tilværelse på vækstbørsen First North ud med livet som børnoteret på hovedbørsen i København.

”Vi har fået rigtig god respons på at være gået på hovedmarkedet. Både i form af den anerkendelse, der ligger i at være noteret på hovedbørsen, men også i form af et øget fokus på os som virksomhed. Indtil videre har det været en stor fornøjelse,” siger Christian Stendevad.

Penneo, der tilbyder værktøjer til automatisering af digitale underskrifter samt kend din kunde-løsninger, havde første handelsdag på hovedbøren den 4. april. Altså midt i den nuværende markedsuro, der særligt har ramt tech-aktier hårdt.

Orden i penalhuset

Efter knap to år på First North, hvor aktiekursen på Penneo - som en af de få noterede vækstvirksomheder - generede et positivt afkast målt fra udbudskursen på 11,08 kr., har aktiekursen i den første halvanden måned på hovedbørsen taget et dyk. Aktien blev introduceret på Nasdaq Main Market i kurs 21,45, og handles i skrivende stund til 14,78 kr. pr. aktie.

Sceneskiftet skete altså i en tumultarisk periode for aktiemarkederne, men det rokker ikke ved direktørens begejstring for skiftet. Penneo har ifølge ham altid haft hovedbørsen i sigtekornet.

”Uanset uro eller ej, så mente vi, at tiden var inde, da vi tog beslutningen tilbage i juni. Vi vil have orden i penalhuset. Det ligger i vores DNA,” siger Christian Stendevad og fremhæver, at Penneo selv lever af at sælge værktøjer, der skal hjælpe virksomheder med at sikre orden i deres eget penalhus.

”Det er lige præcis det, det handler om at være børsnoteret: At komme op på hovedmarkedet og skulle leve efter de samme regler som Novo, Carlsberg og så videre. Det passer rigtigt godt ind i, hvad vi selv står for som virksomhed,” siger direktøren.

Skærpet fokus

Ifølge direktøren var First North et godt sted for Penneo at modnes til en entré på hovedbørsen.

Direktøren peger på, at virksomheden har brugt sin tid på First North til at skærpe Penneo professionelt, ligesom det også har været et godt sted at styrke virksomhedens processer.

Penneo har siden introduktionen på First North justeret i bestyrelsen, så det nu er en ren professionel bestyrelse. Den tidligere Topdanmark-boss Christian Sagild sidder for bordenden som formand, mens senest tiltrådte bestyrelsesmedlem er den forhenværende kommunikations- og IR-direktør i Topdanmark Steffen Heegaard.

Samtidig har Penneo også hentet ny adm. direktør i netop Christian Stendevad, der indtog chefstolen sidste år.

”Vi har været glade for at være på First North. Børsen fejler ikke noget, og der er krav. Men de regnskabsklasser og governancekrav, du skal have, er lidt mildere på First North end på main market. Så vi har kunnet bruge vores rejse på First North til at professionalisere vores virksomhed,” siger Christian Stendevad.

Tirsdag i indeværende uge præsenterede Penneo sit regnskab for årets første kvartal. Her kunne virksomheden fremvise en omsætningsfremgang på 3,5 mio. kr. fra første kvartal sidste år til 14,4 mio. kr. i samme periode i år.

Driftsindtjeningen faldt til minus 6 mio. kr. mod minus 4,7 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Penneo øger omsætning og underskud

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs