FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Jonas Overgaard (tv.) er direktør i finansieringsvirksomheden Anyday. Her benytter man ikke open banking til at foretage detaljerede kreditværdighedsvurderinger endnu, men det vil blive implementeret i det nye år. | Foto: PR/Clearhaus

I finansieringsvirksomheden Anyday foretager man ikke kreditværdighedsvurdering med open banking. Her tjekker man, om kunden er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret i Bisnode eller RKI. Er man ikke det, kan man få en kredit på 30.000 kr. stillet til rådighed til at shoppe for. Det skriver Anyday i et skriftligt svar til FinansWatch.

"Denne type kreditaftaler er som bekendt undtaget fra de fleste bestemmelser i Kreditaftaleloven og Forbrugslånsvirksomhedsloven. Kreditvurderingen ligger således et sted mellem reglerne om god markedsførings- og erhvervsskik og reglerne om kreditværdighedsvurdering," skriver Anydays risikochef, Martin Jørgensen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs