FinansWatch

Regulering spænder ben for alternative investeringer trods interesse

Lave renter og udsigt til beherskede afkast fra aktier i den kommende tid får flere danskere til søge alternative investeringsmuligheder. Interessen for såkaldte alternativer er stigende, men reguleringen står i vejen.

Investeringer i skove og vindmølleparker er nogle af de alternative investeringsformer, institutionelle investorer har kastet sig over de senere år i jagten på afkast. | Foto: Siemens Gamesa

Stram regulering gør det svært for privatkunder at investere i alternativer som eksempelvis ejendomme, infrastruktur, private equity og skove. Og af samme årsag er det også svært for de nordiske banker at rulle de såkaldte alternativer ud til et bredere publikum, skriver Børsen.

Men det er ikke interessen, der mangler. En undersøgelse, som konsulenthusene Kirstein og Simon-Kucher & Partners har lavet, viser, at antallet af forespørgsler på alternative investeringer er steget markant siden 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nykredit betaler erstatning til swapkunder

Der blæser nye vinde hos Nykredit, når det kommer til en lang række kunder med en renteswap. Finanskoncernen udbetaler erstatning til kunderne for de tab, som Nykredit selv har påført dem.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs