Britisk finanssektor er ikke lykkes nævneværdigt med at udligne løngabet mellem mænd og kvinder

Nye analyser fra Reuters og Financial News viser, at særligt banker fortsat står over for en stor opgave, når det gælder om at udligne løngabet mellem mænd og kvinder i Storbritannien. I bankerne tjener kvinder gennemsnitligt 60 pence for hvert pund, der tikker ind på deres mandlige kollegers lønseddel.
Nye analyser fra blandt andet Financial News viser, at banksektoren i Storbritannien halter gevaldigt efter, når det kommer til udligningen af løngabet mellem mænd og kvinder. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
Nye analyser fra blandt andet Financial News viser, at banksektoren i Storbritannien halter gevaldigt efter, når det kommer til udligningen af løngabet mellem mænd og kvinder. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Udligningen af løngabet mellem mænd og kvinder i den britiske finanssektor står stille.

Det viser to analyser fra Reuters og Financial News.

Analyserne, der beskrives i de to medier, viser, at særligt banksektoren halter gevaldigt efter, når det gælder om at udligne løngabet.

Siden 2017 har selskaber i Storbritannien med mere end 250 ansatte skulle offentliggøre løngabet mellem mænd og kvinder i deres virksomhed.

Selvom virksomhederne fik lov til at vente med at indrapportere udviklingen for 2020 til oktober 2021 som følge af coronapandemien  – og dermed fik mere tid til at sætte turbo på at sikre mænd og kvinder lige vilkår - beskrives udviklingen af Financial News som ”smertefuldt langsom”.

Analysen fra mediet viser helt konkret, at der blandt de 22 banker, som var en del af Financial News’ undersøgelse, gennemsnitligt var et løngab på 40,1 procent sammenlignet med 40,7 procent året inden.

Det betyder, at kvindelige bankansatte gennemsnitligt tjener 60 pence for hver gang deres mandlige kollegaer tjener ét pund.

Syv procent i mål i slutningen af 2030'erne

Dykker man ned i de enkelte banker, kan man hos Financial News se, at løngabet hos Goldman Sachs International er gået fra 53,2 procent i 2019 til nu at være 51,8 procent i 2020, mens kvindelige ansatte hos Santander UK nu tjener 30,7 procent mindre end deres mandlige kolleger. I 2019 var løngabet 31,4 procent.

Fortsætter udviklingen i samme fart, som det ses nu, vil syv procent af banksektoren ifølge Financial News være i mål af slutningen af 2030’erne.

Reuters analyse viser, at selvom bankerne har formået at gøre et lille indhug i lønforskellen gennem de seneste, er der stadig lang vej, før de er i mål.

Mediets analyse viste, at blandt 21 større virksomheder fra den finansielle sektor, var løngabet mindsket med 0,4 procentpoint i perioden fra 2019 til 2020, mens der for bankerne isoleret set var tale om et fald på ét procentpoint.

Nye barselsregler kan få flere kvinder til tops i finanssektoren

Væsentlig del af lønforskel mellem mænd og kvinder i bankerne kan ikke forklares 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også