FinansWatch

Konkurrencerådet kritiserer pensionskasser for manglende effektivitet

Danske pensionsselskaber er for dårlige til at realisere skalafordele, og det indebærer en ineffektiv forvaltning af kunders opsparing og en ringere konkurrence, mener Konkurrencerådet.

Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz. | Foto: PR

Selvom den danske pensionsformue over de seneste år, tilfalder færre selskaber, har disse selskaber ikke udnyttet skalafordelene godt nok. Det mener Konkurrencerådet som på baggrund af en nyligt udgivet artikel kaldet ”Skalafordelene, der blev væk”, kritiserer konkurrencen i sektoren.

”Fraværet af skalafordele i pensionsselskabernes investering af pensionskundernes opsparing er lidt paradoksal – i hvert fald kan vi se, at der realiseres anseelige skalafordele i den del af forretningen i andre lande. Tidligere har vi vist, at netop kapitalforvaltningen er et område, hvor de kommercielle selskaber har en betydelig avance. Det understøtter vores indtryk af, at konkurrencen på markedet kunne være bedre, og at forvaltningen af kundernes opsparing kunne være mere effektiv,” siger Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs