FinansWatch

Credit Suisse opsiger direktører efter Archegos-kollaps og milliardtab

Efter et betydeligt milliardtab, luger Credit Suisse nu ud i direktionen. To direktører er blevet opsagt som følge af Achegos Capitals kollaps.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Credit Suisse har opsagt to af sine direktør, efter at banken har tabt 4,7 mia. dollar, svarende til ca. 30 mia. kr., på Achegos Capitals kollaps.

Det skriver Financial Times.

Banken Credit Suisse har tirsdag opsagt sin risiko- og compliancedirektør, Lara Warner, og chefen for investeringsbanken, Brian Chin.

Det sker efter Archecos Capitals kollaps, der sidste uge førte til et tab for banken på 4,7 mia. dollar - svarende til mere end 29 mia. kr.

"Det markante tab i vores primære forretning relateret til en amerikansk-baseret hedgefunds fejl er uacceptabelt," siger Thomas Gottstein, der er topchef i Credit Suisse, til Financial Times.

"I kombination med de seneste udfordringer omkring finansieringen af Greensill-forsyningskæden anerkender jeg, at disse sager har forvoldt udtrykkelige bekymringer blandt vores aktionærerne," fortsætter han.

Credit Suisse har oplyst i en meddelelse, at tabet betyder, at selskabet går ud af årets første kvartal med et underskud svarende til 960 mio. dollar.

Dertil har banken været nødsaget til at suspendere sit aktietilbagekøbsprogram på 1,5 mia. schweizerfranc og har dertil skåret i sit udbytte til aktionærerne med to tredjedele til 0,10 schweizerfranc per aktie.

Bankens seniorledelse har fået frataget deres bonusser for året, mens selskabets bestyrelsesformand har opgivet sin løn på 1,5 mio. schweizerfranc.

Morgan Stanley solgte Archgos-aktier for milliardbeløb før storudsalg

Credit Suisse hensætter milliarder til tab på hedgefond

Deutsche Bank undgik milliardtab på krakket hedgefond 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs