FinansWatch

Finansforbundet: De kommende år står i ligestillingens og ligelønnens tegn

De seneste 10 år er lønforskellen mellem kvinder og mænd i finansbranchen faldet med 30 pct., viser tal fra FA. Men der er stadig forskel på mænd og kvinders muligheder i sektoren, og det kommer til at stå højt på Finansforbundets dagsorden de kommende tre år: "Vi har taget hul på en ny æra."

"Det er som om, at der er kommet hul på en fornyet debat i samfundet i forhold til diversitet, inklusion - og at man skal have lige løn og lige muligheder. Det er på tide, og den kommer vi til at tage op," siger næstformand i Finansforbundet, Steen Lund Olsen. Foto: PR/Finansforbundet

I 2009 tjente en kvinde i gennemsnit ca. 12 pct. mindre end mænd i finanssektoren på trods af at have samme jobfunktion. I dag er forskellen 8 pct., viser tal, FinansWatch har fået fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Ifølge FA kan lønforskellen dog ikke nødvendigvis påvise ligelønsproblemer. Men spørger man næstformand i Finansforbundet, Steen Lund Olsen, er der ingen tvivl om, at fortsat ikke er ligeløn i sektoren:

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere