FinansWatch

Avis: Handelsbanken skærper krav til Gazelle-vinder

Manglen på fysisk varelager får Handelsbanken til at skære i kreditfacilitet til mest lønsom Gazelle-virksomhed i Region Hovedstaden. (opdateret)

Trods gazellens imponerende vækst på over 352,9 pct. i løbet af de seneste fire år og en lønsomhed på 68,42 pct. er manglen på et fysisk varelager og store bygninger at tage sikkerhed i Handelsbankens begrundelse for den halvering af virksomhedens kreditfacilitet, der er sket over de seneste tre år. Det beretter Dagbladet Børsen idag.

Den nykårede gazelle er IT-virksomheden E-conomics International A/S, som holder styr på mere end 40.000 virksomheders regnskaber fordelt på otte lande. IT-branchen er udnævnt til at skulle være en af de brancher, der skal bære væksten i Danmark frem, og E-conomics er ifølge Børsen vækstet fra en omsætning på 20-25 mio. kr. til at runde 70 mio. kr. i år. Forventningerne til det kommende år 2012 er at runde de 100 mio. kr. i omsætning med et resultat på 15-20 mio. kr.

Svært at vækste optimalt

Slankningen af gazellens kreditfacilitet i Handelsbanken gør det svært at vækste optimalt.

"Det betyder, at virksomheden ikke er vokset i det tempo, den kunne og som vi gerne ville," lyder det fra Torben Frigaard Rasmussen, adm. direktør i E-conomics, til Børsen.

Konkret har virksomheden måttet være tilbageholdende i ansættelsen af medarbejdere, der kunne drive virksomhedens vækst endnu længere frem, ligesom de har været nødsaget til at flytte en del af udviklingsafdelingen til Ukraine, fordi

"...en udvikler i Ukraine koster omtrent det halve af en udvikler i Danmark," forklarer Torben Rasmussen til Børsen.

Handelsbanken vil ifølge Børsen ikke kommentere den konkrete sag, men afviser at det generelt er en hindring for at få en kredit, at man som virksomhed hverken har fysisk varlager eller bygninger, som banken kan tage pant i.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs