FinansWatch

Undersøgelse: Danskerne vil have bankerne til at betale

Skatten skal op på bankerne hvis det står til danskerne, viser en ny undersøgelse udført for centrum-venstretænketank.

64 pct. af danskerne er enten enige eller meget enige i, at en del af regningen for krisen skal betales ved at sætte skatten op på bankerne og finanssektoren.

Det viser en ny undersøgelse udført blandt 1.300 personer af Interreseach for centrum-venstre tænktetanken Cevea, skriver politiken.dk

23,1 pct. er imod højere skat på finanssektoren ifølge undersøgelsen, der også får tænketankens direktør til at opfordre S-R-SF-regeringen til at ændre holdning til den såkaldte Tobinskat, som regeringen kun vil indføre hvis den bliver globalt brugt.

”En del af handlen med aktier har ingen relation til den virkelige verden, men handler om, at man spekulerer ved at holde på nogle værdipapirer i fem minutter og sælge, når der er sket en forskydning på nogle få promiller. En afgift på handlen med aktier kan bremse den slags spekulation, så pengene i stedet går til investering og dermed nye jobs” siger Ceveas direktør Kristian Weise til politiken.dk

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs