FinansWatch

Tre nordiske banker skal finde 20 milliarder

DnB Nor, Handelsbanken og Swedbank skal ifølge EBA føje mere end 20 mia. kr. til kapitalen inden næste sommer.

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

I Danmark faldt Nykredit som eneste bank for det kapitalkrav, EU's græske redningsaktion har udløst. Finanskæmpen skal ud og hente 350 mio. kr. 

Vagthund: Nykredit mangler 350 mio

Men ser man lidt mod nord er behovet noget større; Norske DnB Nor mangler således 1,3 mia. euro, mens den svenske storbanker Handelsbanken og Swedbank skal finde henholdsvis 1,1 mia. og 320 mio. euro. Det fremgår af tal fra EBA.

Til sammen skal de tre banker dermed grave over 20 mia. danske kroner frem til kapitalen inden næste sommer.

Det er især den nordiske brug af realkreditobligationer som sikkerhed, der har fået EBA - det fælleseuropæiske finanstilsyn, der har udført beregningerne af bankernes kapital - til at stille hårdere krav til de nordiske banker.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs