FinansWatch

Erstatning i investeringssag

98.000 kr. kan to pensionister se frem til at modtage, efter Nykredit Bank har indgået forlig med Forbrugerombudsmanden i rådgivningssag om profilinvestering.

Et pensionistpar solgte i 2007 deres bolig og investerede efter rådgivning fra Forstædernes Bank det meste af provenuet gennem en Investplejeaftale med banken. Risikovilligheden blev aftalt til ”lav”, men investeringshorisonten blev sat til over 5 år, og det gjorde, at fordelingen af investeringen alligevel blev 70/30 i henholdsvis obligationer og aktier.

I forbindelse med ny risikoprofiltest, der skulle klarlægge fordelingen i depotet fremover, blev risikovilligheden sat til ”mellem,” men med en tidshorisont på 4 år. Kunderne angav dog, at de ønskede at fortsætte med den hidtidige aftale i stedet ”for at sikre sig større sikkerhed.”

Kunderne var ifølge Forbrugerombudsmanden ikke klar over, hvilken risiko den lange investeringshorisont bevirkede. Han slog derfor fast, at banken ikke i fornødent omfang reagerede på og rådgav i overensstemmelse med klagernes ønsker i forbindelse med risikoprofiltesten. Erstatningsbeløbet blev således prissat som om, kundernes risikovillighed havde været ”lav” og horisonten 4 år.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs